Stigla jesen – Sport i misa

2 ruj

Danas se spominjemo “Rujanskih mučenika”, žrtva francuske revolucije. Više od dvjesto svećenika pogubljeno je 2. i 3. rujna 1792. godine u Parizu. Bili su osuđeni jer nisu prihvatili tzv. Konstituciju Narodne skupštine koju je papa Pio VI. proglasio svetogrdnom, raskolničkom i rušiteljskom. Ubijanja su tih dana u Francuskoj bila usmjerena protiv aristokracije. No svećenici su postali žrtve jer su ostali vjerni Papi, jedinstvu crkve i pokladu vjere.

Škola čeka đake

Jutros je pravi jesenski dan. Kiša, okolna brda zastrta maglom, suho lišće. Laste se grupiraju i pripremaju za veliki let… 

 Šest slunjskih članova kickboxing kluba “Tigar” (hrvatski reprezentativci): Ela Magdić, Lara Radočaj, Lucija Bakalar, Lorena Požega, Nikolina Požega i Toni Vuković danas su pod vodstvom trenera Milenka Bosanca otputovali u Skopje na Europsko prvenstvo u kickboxingu. Ova ekipa osvojila je mnoge medalje i odličja u domovini i izvan domovine. U nedjelju su slavili misu s narodom. Neka ih prati Božji blagoslov!

Na nedjeljnoj misi

Slunjske “tigrice” i jedan “tigar” na nedjeljnoj misi

Talijanska nacionalna svećenička momčadi!  Oni su donaćini europskog prvenstva u nogometu od 5. do 8. veljače 2018. u mjestu Brescia. Na ovom će susretu sudjelovati 16 nacionalnih svećeničkih momčadi s oko 250 svećenika iz gotovo svih europskih država. Dakako, među njima je i hrvatska svećenička momčad. Nogomet je igra u kojoj se izgrađuje solidarnost, ekipni rad, strpljivost. Oni jednostavno mogu spojiti oltar i nogomet!