Slunj: preminuo Nikola Živčić

3 ruj

Iznenada je danas preminuo NIKOLA ŽIVČIĆ iz Malog Vukovića (Slunj). Preminuo je za računalom dok je uređivao stranicu Slunj online. Nikola je rođen 29.01.1960. u Malom Vukoviću. Radio je u Zagrebu ali rado se vratio u Slunj i preuzeo  izazovni posao ravnatelja Pučkog učilišta Slunj. Kao ravnatelj bio je inicijator mnogih kulturnih događanja u Slunju. Radio je to s lakoćom i samozatajno. Bio je otvoren za suradnju i radovao se svakom kulturnom događaju. Teško je nabrojiti sva kulturna događanja u Slunju iza kojih stoji potpis Nikole Živčića: izložbe, gostovanja uglednih osoba iz kulture i umjetnosti…S fotoaparatom u ruci pratio je zbivanja u Slunju i objavljivao na stranicama Pučkog učilišta i portalu Slunj online. Nikola nikog nije optuživao za nedostatak sredstava. S relativno malo novca puno je učinio. Njegov odlazak ostavit će prazninu u kulturnom životu Slunja. Njegov način rada, nenametljiv, tih,  ali uporan i plodan ostaje izazov nakon njegovog odlaska.  

Bit će pokopan u ponedjeljak 4. rujna u 17 sati na slunjskom groblju. Za njim tuguju roditelji Pero i Jelena, brat Mile sa suprugom Elizabetom, djecom Filipom i Lovrom, Slunjani  i mnogi prijatelji i znanci

Možda Nikolina zadnja fotografija: kapela Gospe Karmelske na Glavici koju je snimio 31.08.2017. Pratio je fotografa Ivicu Lajtnera u snimanju sakralnih objekata u slunjskom kraju. Nek ga Gospa uvede u rajsku ljepotu koju naše oko nije vidjelo!