Nikoli Živčiću mnoštvo Slunjana odalo poštovanje – Predsjednica RH u Gospiću

4 ruj

Danas u 17 sati na slunjsko se groblje slilo staro i mlado. Željeli su Nikoli Živčiću zahvaliti za nesebičan i plodan rad u gradu Slunju. Njegovo je srce prestalo kucati u 57. godini života, u najplodnijim godinama. Počast su mu izrazili vatrogasci, mladi športaši, vojska, policija…Dirljivim riječima od Nikole se oprostio Nikica Sminderovac koji je jedva susprezao suze dok je pokušavao riječima opisati Nikolin obol društvenom, kulturnom i športskom životu Slunja. Mnoštvo naroda u tišini je stajalo oko mjesta ukopa. Vojska je predala roditeljima hrvatsku zastavu u znak zahvale Nikoli koji se odazvao nutarnjem glasu koji ga je pozvao da se suprostavi agresiji. Župnik je na poruku evanđelja dodao da se Nikola potrošio za druge poput zrna pšenice koje nestaje u tami zemlje ali to je uvjet rađanja novog života. Mladi športaši nosili su svijeće i sliku pokojnika prema grobu. Klapa Slunjanke otpjevala je pjesmu “Krist na žalu”. Nakon sprovoda slijedila je misa zadušnica u župnoj crkvi koju je uz župnika slavio vojni kapelan vlč. Milenko Majić.

Mladi športaši

Predaja zastave roditeljima pok. Nikole

Misa u župnoj crkvi

Biskup Križić kod predsjednice RH u Gospiću – Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović od 4. do 7. rujna premjestila je svoj Ured u grad Gospić, grad u kojem se nalazi sjedište Ličko-senjske županije i Gospićko-senjske biskupije.
Tom prigodom Predsjednica RH, u svom privremenom Uredu u Gospiću, ugostila je gospićko-senjskog biskupa mons. Zdenka Križića i gospićko-senjskog biskupa u miru mons. dr. Milu Bogovića, u pratnji je bio biskupov tajnik vlč. Mišel Grgurić.

gs kolinda i biskupi

Biskupi Križić i Bogović susreli su se u Gospiću s predsjednicom RH Kolindom Grabar Kitarović