Danas predsjednica RH u općini Plitvička Jezera, Udbina, Gračac, Lovinac – Grad Slunj dobio spor s državom – Slunjske “tigrice” u polufinalu u Skopju

6 ruj

Danas Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović posjećuje općinu Plitvička Jezera. Posjet Korenici planiran je od 10 do 11 sati. Susrest će se s predstavnicima općine i Javne ustanove Nacionalnog Parka Plitvička Jezera.

Nakon sastanka predviđeno je druženje s građanima ispred zgrade Općine na Trgu sv. Jurja u Korenici. Nakon Korenice predsjednica će posjetiti općine Udbinu, Gračac i Lovinac

Jutros u Slunju

Hodočašće na Udbinu u subotu 9. rujna: ima još mjesta u slunjskom autobusu koji kreće u 7.45 sati ispred crkve u Slunju!

Slunj, Delnice, Čavle dobili spor s državom! – Ustavni sud je donio rješenje prema kojemu i država mora plaćati komunalnu naknadu kao i svi ostali vlasnici nekretnina. Godine 2013. država je sebe izuzela od plaćanja komunalia za svoje objekte. Gradonačelnici, među njima i slunjski, vodili su spor s državom pred ustavnim sudom. Ustavni je sud donio odluku polazeći od principa jednakosti pred zakonom. Tako će država plaćati komunalnu naknadu kao svi ostali vlasnici. Grad Slunj ima na svom teritoriju vojni poligon koji je također od 2013. bio izuzet plaćanja komunalne naknade. Sada se to mijenja: pred zakonom smo svi jednaki! Sličan je slučaj s Delnicama i općinom Čavle. Država u svom vlasništvu ima oko milijun nekretnina (28.000 stambenih objekata, 11.000 poslovnih prostora, 1308 zgrada, 60 vila, zemljišta…)

Slunjski gradonačelnik Jure Katić na izvoru Mrežnice (slunjski poligon)
Nikolina i Ela u Skopju ušle u polufinale – Doznajemo da su Ela Magdić i Nikolina Požega, slunjske tigrice, ušle u polufinale na Europskom prvenstvu za kadete u kickboxingu u Skopju. Time su osigurale brončanu medalju a za srebro ili zlato trebaju se boriti! Čestitamo!