25. nedjelja: Božja logika – Vjeronaučna nedjelja – U Slunju kršteno troje djece

24 ruj

Radnici koji su radili u vinogradu čitav dan dobili su jednaku plaću kao i oni koji su radili samo sat vremena. Odmah se u nama nešto buni: kako ovi posljednji mogu biti izjednačeni s onima koji su čitav dan radili? Gdje je tu pravda? Očito da je gospodar vinograda Bog, nebeski Otac. Kako on to postupa? Prije svega Božja dobrota nadilazi naša mjerila. Kad bi on upotrebljavao vagu, metar kao što mi činimo, kad bi se Bog odnosio prema nama trgovački, tko bi od nas opstao? Zar nije mogao dati nagradu i onima koji uopće nisu radili?  Ovdje je riječ o radosti što nas je Gospodin pozvao da s njim surađujemo u njegovu vinogradu! Tu je ključ razumijevanja ove poruke. Zadovoljstvo u radu je ono najvažnije. Radnici prvog sata nisu vidjeli radost u radu u Gospodnjem vinogradu nego su samo mislili na zaradu. Ovi radnici posljednjeg sata bili su u tjeskobi nezaposlenosti i radosno su doživjeli poziv na rad. Njima nije bila najvažnija zarada nego su počašćeni pozivom na rad.  Možemo li i mi, koji smo u crkvi od djetinjstva,  biti zavidni onima koji su lutali, trošili energiju u ludosti i na kraju začuli poziv da se uključe u Božji vinograd te se radosno odazvali? 

Jutros je slavljena misa u 8 sati u slunjskoj crkvi. Danas je vjeronaučna nedjelja: molimo da naša djeca rastu u Božjoj mudrosti. Ne zaboravimo da se vodi velika bitka za duše naše djece! Otac laži želi djecu zarobiti svojim lažnim obećanjima, želi ih pridobiti za svoje mračne ciljeve. On vješto prikriva svoje zle namjere. Djeca koja rastu u Božjoj blizini, u Božjoj milosti, bit će sposobni prepoznavati zamke zloga i odlučiti se za put ljubavi.

U Slunju danas tri krštenja – Pod misom u 11 sati u Slunju kršteno je danas troje djece: Tea Sminderovac (treće dijete), Petra Skukan (drugo dijete) i Maria Kos (drugo dijete).

Tea Sminderovac treće je dijete Nikice i Ivone Sminderovac iz Slunja. Krsni kumovi bili su Ivica i Marija Kolaković.

Petra Skukan drugo je dijete Marka i Morene Skukan iz Slunja. Krsni kum bio je Ivan Holjevac.

Maria Kos, drugo je dijete Danijela i Irene Kos iz Slunja. Krsni kumovi bili su Ivan i Ivona Piršić iz Slunja.

Krštenju se raduje njihova rodbina ali i naša crkva kao i čitav Slunj. Čestitke roditeljima!