Što je Bog radio prije nego je stvorio svijet? – Danas sajam u Slunju (video) – Skupljanje zagrljaja

25 velj

Sutra će izići u Italiji /izdavač Rizzoli/ neobična knjiga pod naslovom “Ljubav prije svijeta”. U njoj papa Franjo odgovara djeci. Knjiga je iznimna jer je autor papa Franjo i u njoj su odgovori na 30 dječijih pitanja, popraćenih crtežima, koja su djeca poslala iz različitih dijelova svijeta. “Teška su to pitanja!” – kaže papa. Spontanost i nevinost djece dotiču teška pitanja života. Što je Bog radio prije nego je stvorio svijet? Kako je Isus hodao po vodi? – neka su od pitanja. Papa odgovara jednostavno i neposredno što knjizi daje posebnu draž. Mi smo odrasli zakomplicirali svijet i život…Uvijek nam se vraćati dječjoj jednostavnosti, iskrenosti i spontanosti..Njima tj. djeci pripada kraljevstvo nebesko!

Dodajmo da je papina knjiga “”Božje je ime milosrđe” prevedena i na hrvatski. Izdao ju je Verbum te je u mjesec dana rasprodana u 18.000 primjeraka!

 

Jutros je oblačno u slunjskom kraju, pomalo pada kiša. To neće omesti održavanje sajma četvrtkom u Slunju.  Očekujemo sunčana razdoblja.

Prošetali smo malo po Slunju i između štandova oko 9 sati. Domaćice nose u vrećicama voće, povrće…Evo nekoliko snimaka koji govore više nego riječi.

250216d

 

250216c

 

250216a

Dijelenje zagrljaja:

 

250216e

Danas smo zatekli grupu srednjoškolaca kako skupljaju zagrljaje ili poljupce. Naoko obična stvar a istovremeno to je unošenje u našu svakodnevnicu malo neobičnoga. Možda trebamo svaki dan unositi u našu sumornu svakidašnjicu malo vedrine. Jedan nenadani zagrljaj malo nas trgne iz pospanosti i podsjeti da smo velika djeca ili bi bar trebali biti.

250216f