Otet talijanski svećenik – Kršten mali Niko – Male vijesti uz kavu – Športska subota

14 lis

Otet talijanski svećenik – Talijanski svećenik iz rimske biskupije, don Maurizio Pallu, misionar u Africi, otet je u četvrtak u Nigeriji od strane naoružanih ljudi. To se dogodilo 12. listopada na jugu zemlje, nedaleko grada Benin kamo se uputio zajedno s još tri osobe. Misionari u nekim afričkim i arapskim zemljama žive u riziku.  Nedavno je oslobođen indijski salezijanac kojega su otmičari držali duže od godinu dana u zatočeništvu.

Kolone automobila kroz Slunj prema jugu

Kršten mali Niko – Danas je kršten mali Niko Požega, prvo dijete Alena i Slavice Požega iz Lumbardenika /Slunj/. Krsni kumovi bili su Tea i Dane Vuković iz D. Lađevca a krstio ga je župnik. Čestitke!

Krštenje malog Nike Požega

Male vijesti uz kavu – Sunčano subotnje jutro. Mnogi su se jučer popodne i jutros uputili prema jugu. Provest će vikend negdje na moru ili kod rodbine u kontinentu. U Slunju svako toliko zastoji kad pješaci prelaze cestu koja je ujedno D1..

Jutarnja kava s prijateljima u Slunju. Doznajemo da je asfaltirana cesta od crkve do groblja u Blagaju. Naoko mala vijest ali važna za ovu malu zajednicu. Također je asfaltirana ili se asfaltira cesta u Lađevcu od crkve uz groblje prema Čamerovcu. Asfaltira se u Slunju Stara cesta…

Indijska konoplja u Krnjaku – Jučer u poslijepodnevnim satima policijski službenici Odjela kriminaliteta droga, Policijske uprave karlovačke, temeljem naloga obavili su pretragu kuća i gospodarskih zgrada na području Krnjaka kojima se koristi 49-godišnjak. Tom prilikom pronađeno je i oduzeto 30 stabljika indijske konoplje, 514,7 grama suhe biljne tvari nalik na drogu marihuana, oružje i streljivo. Zbog sumnje da je 49-godišnjak počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama protiv njega će biti podnesena kaznena prijava te optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o oružju – kaže se u priopćenju PU karlovačke.

Športska subota – Danas se u Slunju može pogledati nogomet i kuglanje. U 15.30 sati na slunjskom stadionu (Zubac) sastaju se u NK Slunj i Mladost iz Petrinje.

U 17 sati u II. kolu kuglačke lige Zapad u Slunju – kuglana Šanac – sastaju se KK “Korana” Slunj i KK Rakovica

Sutra u nedjelju u III. kolu kuglačke lige Zapad sastaju se također na kuglani “Šanac” Slunj KK “Korana” Slunj i KK “Mladost” Delnice u 16 sati