Čime ćemo doći pred Gospodina? – Kršten Mihael Magdić _ e-mail iz Švicarske

19 stu

Na kraju liturgijske godine (završava iduću nedjelju blagdanom Krista Kralja)  pred nas dolazi poruka o svršetku ovakvog svijeta. Kao pojedinci, neponovljive osobe, mi također idemo prema jednom svršetku. Nama su podareni mnogi darovi – od dara života do sposobnosti koje variraju. Kao da je Gospodin otišao iz ovoga svijeta. Mnogi se tako i ponašaju. Sekularni svijet ne računa na Boga. U oholosti čak ga neki krugovi ne uzimaju kao teoretsku mogućnost. Čovjek je sam sebi dovoljan. Danas Gospodin Isus govori o talentima: netko je primio 5, netko 2, netko jedan. Prva dvojica su talente umnožili, razvili a treći ga je zakopao. Ovaj koji ga je zakopao od straha da ga neće moći vratiti gospodaru, učinio je najgore. On ga je trebao razviti iako je primio manje od drugih. Vrijeme koje nam je podareno šansa je da razvijemo talente, da rastemo u znanju, mudrosti i ljubavi. Zanimljiv je onaj koji je primio jedan talent i zakopao ga. Njemu je taj talent oduzet i dan onomu koji ih ima pet. Zašto? Zato što ga nije razvijao, oplodio. Kažu da je Leonardo, dok je radio glasovitu sliku Posljednja večera uzeo za uzorak jednog mladića koji je svojom pojavom, snagom ličnosti, poslužio za Isusov lik. Nakon par godina tražio je nekoga za Judinu sliku. Našao je jednog zapuštenog čovjeka, alkoholičara, neurednog…Iz razgovora je doznao da je to onaj isti mladić kojega je uzeo za uzorak Isusova lika. Ovo nas samo podsjeća na poruku evanđelja kako možemo rasti  ali i pokopati svoje darove.

Jutarnja misa u Slunju u 8 sati

U 11 sati u Slunju

Pod misom u 11 sati u slunjskoj crkvi kršten je mali Mihael Magdić, prvo dijete Zdravka i Renate Magdić iz Cerovca 105b, župa Slunj. Krsni kumovi bili su Marko Pavlešić i Iva Piršić iz župe Slunj. Krstio ga je župnik Mile Pecić. Čestitamo!

E-mail iz Švicarske:

Dragi velečasni Pecić, danas Vam želim  jednostavno reći HVALA. Želim Vam reći HVALA na svim onim lijepim tekstovima i slikama na internetskoj stranici. Ne samo ja i moji Vagančani iz Švicarske nego i naši Vagančani u Kanadi sa radosti i zanimanjem čitamo iz dana u dan novosti iz našeg zavičaja, a posebno nas raduju vijesti i slike iz našeg dragog Vaganca. Zato još jedamput od srca veliko HVALA jer iako smo daleko mi smo ipak blizu. Ovim putem Vam već sada želim blagoslovjene nadolazeće blagdane i lijepo Vas pozdravljam iz Berna. Ankica Jandrić, Beethovenstrasse 29, 3073 Gümligen

KUGLANJE U SLUNJU

Danas nedjelja 19.11.2017. u kuglani Šanac u Slunju čitav dan održava se prvenstvo Hrvatske regije zapad za žene (seniorke) U -50. 
Danas ujedno glavni odbor Hrvatskog kuglačkog saveza zasjeda u Slunju a Hrvatska ženska reprezentacija održava pripreme i fizičko testiranje u sportskoj dvorani Srednje Škole Slunj od 10 – 17h .