Jutros vedro s mrazom – Nakon tmurnih dana sunce – Preminuo Zvonko Kovačević

20 stu

Jutros je u slunjsko-plitvičkom kraju, nakon tmurnih dana, zablistalo sunce. Zbog vedrine jak mraz je jutros zabijelio grane stabala i vrtova. Sunce donosi toplinu i optimizam. Radujemo se sunčanom danu i miru…Možemo zamisliti kako su ovih dana pred 26 godina neki dočekivali novi dan! U hangarima, podrumima, gladni, okruženi mržnjom, odvođeni na strijeljanje…Možemo li dokučiti blagodati mira i slobode?

Sunce je granulo jutros u Slunju

Papa sa siromašnima – Nakon podnevnoga nagovora papa Franjo je, u Dvorani Pavla VI. objedovao s 1500 siromašnih i potrebitih, zajedno s osobljem dragovoljačkih udrugâ iz cijeloga svijeta. Najprije je sve nazočne pozdravio nadbiskup Rino Fisichella, predsjednik Papinskoga vijeća za promicanje cjelovitoga ljudskog razvoja, a odmah potom je Sveti Otac uputio svoj kratki pozdrav i molitvu.

                                

Preminuo je u 82. godini života ZVONKO KOVAČEVIĆ iz Rastoka15. Vjenčao se 1952. s Ankom Žalac s kojom je podigao sina Tomu (tragično stradao 30.05.1991) i kćerku Božicu. Bit će pokopan na slunjskom groblju u utorak 21. studenog u 15 sati. Za njim žali supruga Anka, kćerka Božica, unučad i rodbina

Zvonko Kovačević (1935-2017)