Slunj: sutra podjela mandarinki

20 stu

Stigla je još jedna pošiljka mandarinki u župu Slunj. Proizvođač je OPG Tonči Palinić, Blace (dolina Neretve). Posrednik je Karitas Riječke nadbiskupije. Stiglo je 6 paleta: jednu je preuzela župa Cetingrad, drugu preuzimaju župe Cvitović-Lađevac te ostaju četiri palete za župu Slunj i okolicu. A u 4 palete je točno 2.924 kg mandarinki. Stigle su u kašetama (jedna kašeta 17 kg) pa ih je trebalo presložiti u vrećice (po 7-8 kg). To je danas radila ekipa od 9 volontera u župskoj dvorani. Uradili su veliki posao.

Podjela mandarinki u župskoj dvorani Slunj počinje sutra u utorak 21. studenog od 15 do 18 sati. U dvoranu se može stići od autobusne postaje i sa trga. Naši će volonteri stajati na usluzi i voditi evidenciju kome su podijelili. Naime, naši donatori žele znati zadnje odredište ovog sočnog voća. Trudimo se da mandarinke dođu do onih koji ne mogu doći sami. Ali, ovo voće ima svoj rok trajanja pa moramo žuriti s podjelom. Nije potrebno spominjati da mogu dobiti predviđenu količinu svi koji dođu bez obzira na vjeru i naciju. Pomozimo bolesnima, usamljenima i nemoćnima da i oni dobiju koji kilogram ovog voća. 

Pripremanje mandarinki za sutrašnju podjelu: 9 volontera to je radilo tiho i samozatajno. Kroz njihove ruke prošlo je oko tri tone mandarinki!