Počele zornice – Preminuo kanonik Johannes Regner

4 pro

Danas je spomendan sv. Barbare koju posebno časte u našim krajevima. Prema predaji živjela je u 3. stoljeću u Aleksandriji. Bila je vrlo lijepa djevojka. Zanimala se za kršćanstvo. Zavoljela  je Isusa, krstila se i sva se predala Bogu. Njezin otac, poganin, dao ju je mučiteljima. Prošla je teške muke i na kraju joj je odrubljena glava.

Jutros u 6.20 u slunjskoj su crkvi počele zornice. A jutros je vrlo hladno, temperatura je čak minus sedam (na Plitvicama minus 10), Hladnoća, snijeg i led ne mogu spriječiti vjernike u slavljenju zornica.

U slunjskom parku upaljena je prva adventska svijeća

Preminuo kanonik Johannes Regner iz Graza – Doznajemo da je preminuo začasni kanonik Johannes Regner, svećenik biskupije Graz. Bio je veliki prijatelj Hrvatske, svestrano je pomagao našoj crkvi, posebno Riječko-senjskoj a zatim Gospićko-senjskoj biskupiji. Upravo zbog toga imenovan je počasnim kanonikom Senjskog kaptola 2003. godine u Gospićko-senjskoj biskupiji. Svečano je uveden u zbor kanonika 16. srpnja 2003. godine u Senju. Ovo je bila samo mala gesta kojom je nova biskupija zahvalila ovom austrijskom svećeniku širokog srca iz Graza.

 

Mons. Johannes Regner

Mons. Regner u procesiji (najviši) u Senju 16. srpnja 2003.