Godišnja skupština uzgajivača malih životinja “Zrinski” Slunj

28 velj

Danas je u dvorani župe Slunj održana godišnja izborna skupština udruge uzgajivača malih životinja “Zrinski” iz Slunja. Ovu udrugu čine “velika djeca”, ljudi koje vodi ljubav prema divnim stvorenjima, malim životinjama, koje su čudesni dar nama ljudima.

Na skupštini je izabran za novog predsjednika Tomislav Bosanac a za tajnika potvrđen dosadašnji tajnik Marin Puškarić. Dosadašnji predsjednik g. Nikola Capan, koji je s žarom u srcu vodio ovu udrugu, morao se povući zbog bolesti. Odradio je veliki posao.

Ova udruga raspolaže sa skromnim sredstvima. Bez ljubavi prema životinjama oni zasigurno ne bi ništa učinili. Ovako se oni brinu za autohtone životinje kojima prijeti nestanak, uzgajaju ih, razmjenjuju rijetke životinje  s drugim uzgajivačima. Njihov rad najbolje nagrađuju posjetitelji kad prirede izložbe. Takva je zadnja izložba održana u Korenici. Posjetili su je staro i mlado. To je razumljivo, jer ove životinjice govore univerzalni jezik koji ih povezuje s ljudima svih generacija i kultura. Spomenimo neke od životinjica koje udruga uzgaja: kokoši (poznata kokoš “Hrvatica”), golubovi, zečevi, prepelice, a onda i papige…

Doznajemo da će udruga obradovati građane Slunja izložbom na Danima grada Slunja. Već se sad raduju ovoj izložbi djeca mala i velika.

2802161c

Tajnik Marin Puškarić i predsjednik Tomislav Bosanac

2802161a

Sa skupštine danas u 14 sati

Video: