Jako jugo – Podjela mandarinki – Preminula Jelena Špehar

11 pro

Noćas je u slunjskom kraju puhalo jako jugo. Kršio je grane, otkrivao krovove, zavijao…Neugodna noć upravo zbog lupanja, škripe…Nestajalo je struje u nekim domovima…Tako je i trg pred crkvom u mraku. Ljubitelji zornica nisu gledali na mrak, niti na jugo. Prije 6 sati počeli su stizati. Grupica ministranata redovito dolazi a najmlađi među njima je Filip koji pohađa prvi razred. Šlepa se uz svoju stariju sestru . Kad se nešto voli tada ništa nije teško kao da želi reći ovaj prvašić!Jugo je preko dana nastavilo puhati. Oblaci se motaju, tamni su povremeno i kad bi ispustili svu količinu vode nastala bi poplava. Još jedna noć uz jako jugo.

Podjela mandarinki – Stigla je pošiljka mandarinki sinoć te su istovarene u župskoj dvorani. Danas popodne ekipa volontera presložit će ih u manja pakovanja. Naime, stigle su u kašetama a svakoj kašeti je  oko 17 kilograma. Podjela sutra u utorak 12. prosinca nakon mise zornice koja počinje u 6.20 sati. Naravno podjela će trajati dok se poslana količina ne podijeli. Inače, i ovaj je put posrednik u ovoj vrijednoj donaciji Karitas Riječke nadbiskupije. Hvala njima i onima koji su ih brali, pakirali, prevozili i onima koji se trude da ih podijele. I ovaj put podsjećamo da trebamo misliti na usamljene, nemoćne, bolesne! Ne smijemo ih zaboraviti!

Krađa sijena – Jučer je u Policijskoj postaji Slunj zaprimljena prijava 54-godišnjaka da mu je nepoznati počinitelj iz dvorišne zgrade u Cetingradu otuđio sijeno. Materijalna šteta veća je od 2000 kuna – javlja Pu karlovačka.

Policija podsjeća da muške ili ženske osobe obilaze kuće i predstavljaju se kao službene osobe, dostavljači pošiljaka, inkasatori, pripadnici vjerskih zajednica, medicinsko osoblje ili kao prodavači određenih proizvoda te nakon što uđu u stan ili kuću, iskorištavaju povjerenje građana i dovode ih u zabludu ili jednostavno iskorištavaju nepažnju građana i otuđuju predmete veće vrijednosti.

                                

Preminula je u 88. godini života JELENA ŠPEHAR iz Čatrnje 157b. Bit će pokopana na groblju u Drežniku 12.12.2017. u 14 sati. Za njom žale sinovi Milan i Franjo, kćerke Mandica i Milka, snahe, zetovi, unučad, praunučad. Pokoj vječni daruj joj Gospodine!