Sv. Ivan od križa – Sajam u Slunju

14 pro

Danas je spomendan sv. Ivana od Križa koji nas vodi u 16. stoljeće. Rodio se 1542. u Španjolskoj, u gradiću Fontiverosu. Bio je krhke tjelesne građe. Ušao je u red karmelićana 1563. i zaređen 1567. Stekao je dobru naobrazbu, bio je pjesnički nadaren. Spada među velike kršćanske mistike. Razradio je duhovnost stupnjevitog odvajanja od svijeta, postizanje nutarnjeg mira do sjedinjenja s Bogom. Njegovi bosonogi karmelićani uspješno i danas djeluju u Hrvatskoj i BiH. Spomenimo neke samostane: Remete kraj Zagreba, Split (župa Kamen), Krk, Buško jezero, a bosonoge karmelićanke su u Brezovici, Kloštar Ivaniću, Đakovačkoj Breznici, Mariji Bistrici, Sarajevu…

Sa jutrošnje zornice u Slunju

Jutros je vjetrovito ali je relativno toplo u slunjsko-plitvičkom kraju. Zornica u slunjskoj crkvi slavljena je jutros: opaža se sve veći broj vjernika koji sudjeluju u zornicama. Neki odmah nakon slavlja zornica odlaze na posao ili u školu. Četvrtak je u Slunju sajmeni dan pa će mnogi danas doći u Slunj i obaviti razne poslove i dakako posjetiti sajam.

Ponuda božićnjaka na sajmu

 

 

Oko 10 sati u sajmu

Automobili i ljudi

Treba neke sitnice nabaviti

Dobro je doći u sajam ali je još ljepše doći u toplu kuću

“Misa je ona koja čini nedjelju nedjeljom – kaže papa Franjo. Bez Krista osuđeni smo na dominaciju svakodnevnog umora sa strahom pred sutrašnjicom. Nedjeljni susret s Gospodinom  daje nam snagu da živimo današnji trenutak s pouzdanjem i hrabrošću.”