Treći dan Božića: sv. Ivan ap. – Blagoslov vode – Preminula Kata Valentić

27 pro

Treći dan Božića slavimo sv. Ivana, ljubljenog učenika. Nakon sv. Stjepana koji je krvlju posvjedočio vjernost Božjoj ljubavi slijedi svjedočanstvo sv. Ivana. On je pokazao divno svjedočanstvo do kraja života: ostao je vjeran Učitelju strpljivo svjedočeći u kušnjama života do duboke starosti. On je primjer strpljivog svjedočenja Isusove ljubavi do kraja života. Ostati vjeran Božjoj ljubavi u svim razdobljima života, u mladosti i srednjoj dobi, u starosti i nemoći, to je poruka sv. Ivana apostola. Ivan je napisao jedno od četiri evanđelja i knjigu Otkrivenja. Njegov zapis o utrci s Petrom k praznom grobu djeluje kao napeti film. On ističe da je bio brži od Petra ali je dao Petru prednost da prvi uđe u grob. Ljubav je brža od zakona! Njegova knjiga otkrivenja /apokalipsa/ uvodi nas u dubinu Božje ljubavi.  

Blagoslov vode kojom će se blagoslivljati naši domovi

Danas su mise u Slunju po blagdanskom rasporedu a to znači u 8 i 11 sati. Jutros, na početku jutaranje mise župnik je blagoslovio vodu kojom će se blagoslivljati naši domovi.

Sa jutrošnje mise u Slunju

U 11 sati

Nakon 12 godina naših stranica – Godine 2005. u srpnju prvi tekstovi i fotografije najavili su naše stranice. Naše su stranice započele skromno ali su svaki dan bile snabdjevane vijestima iz slunjskog kraja. Posjećivanje stranica raslo je i postiglo respektabilan broj. Dnevno je bilo 30 do 40 tisuća hitova, mjesečno oko 1,300.00 a u 2015. godini bilo je 14,098. 010 hitova. U  10 godina bilo je objavljeno više od 14.600 fotografija. Dodajmo tome tekstove koji su bilježili događanja u društenom, vjerskom, kulturnom i športskom životu, onda dolazimo do zanimljivih podataka. Nakon deset godina, a to znali 2015. godine, odlučili smo naše stranice redizajnirati. Ovako redizajnirane traju do danas a to znači dvije godine. Porastao je broj ulaza. Mnogi se bude i liježu s pogledom na naše stranice. Oni u dalekim zemljama preko njih doživljavaju komadić domovine u tuđini. U poplavi senzacija, reklama, crnih kronika, nastojali smo i nastojimo otvarati nadu. Uz tekstove i fotografije uveli  smo i video-priloge. Neke su vijesti i fotografije pobudile zanimanje ne samo naših posjetitelja nego i drugih portala i TV-kuća. To nas neće odvesti u senzacionalizam. Ostajemo vjerni prvoj koncepciji:  niti jedan dan ne smije biti bez vijesti i fotografije. Govor fotografije ostaje i dalje važan a našim tekstovima nastojimo otvarati nadu.

 

Pozdravljam naše čitatelje diljem svijeta, zahvaljujem na njihovoj podršci i očekujem dalnju suradnju. Mile Pecić, urednik

                                  †

Preminula je u 83. godini života KATA VALENTIĆ iz Kruškovače 43. Pokop 27.12.2017. u 14 sati u Cetingradu. Pokop na groblju Sadikovac. Za njom žale sinovi Ante i Marko, kćer Dragica, snahe, zet, unučad i praunučad