Danas počinje teološko-pastoralni tjedan u Zagrebu – Sunčan dan

23 sij

Danas u 9 sati u Zagrebu /Voćarska 106/ počinje s radom 58. TEOLOŠKO-PASTORALNI TJEDAN koji obrađuje temu: UNUTARCRKVENI DIJALOG, SURADNJA I SUODGOVORNOST. “Potrebna nam je širina uma kako ne bismo bili sputani ograničenim idejama i mišljenjima, nego spremni promijeniti ih ili proširiti.”

Teološko-pastoralni tjedan znanstveni je i pastoralni skup teologa u promišljanju nad aktualnim temama koje dotiču život Crkve, s ciljem trajne izobrazbe i usavršavanja nositelja raznih službi i poslanja u Crkvi: biskupâ, prezbiterâ i đakona, redovnika i redovnica te vjernikâ laika. Skup je otvoren i svima drugima koji se zanimaju za ove teme. Organizator: KATOLIČKI BOGOSLOVNI FAKULTET Sveučilišta u Zagrebu Mjesto održavanja: MEĐUBISKUPIJSKO SJEMENIŠTE Voćarska 106, Zagreb – Šalata U glazbenom dijelu sudjeluje: Mješoviti zbor Instituta za crkvenu glazbu KBF-a Sveučilišta u Zagrebu.

Program prvog dana  23. siječnja 2018:  u 9.00 sati otvaranje tjedna (dekan KBF-a Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Mario Cifrak). Nakon pozdrava u 9.45: Biblijsko-teološke osnove unutarcrkvenog dijaloga, suradnje i suodgovornosti, doc. dr. sc. Taras Barščevski – dr. sc. Branko Murić (Moderator: prof. dr. sc. Darko Tomašević, dekan KBF-a Sveučilišta u Sarajevu). U 12.00 Euharistijsko slavlje, u 15.30 Kultura i načela dijaloga, suradnje i suodgovornosti, izv. prof. dr. sc. Danijel Labaš – izv. prof. dr. sc. Božo Skoko – doc. dr. sc. Igor Kanižaj. Kratki odmor. U 16.30 Hijerarhijska struktura Crkve u dijalogu i suradnji, mons. dr. sc. Ivan Šaško – prof. dr. sc. Pero Aračić. Rasprava na dva prethodna predavanja, moderator: doc. dr. sc. Šimo Šokčević, prodekan za znanost KBF-a Sveučilišta u Osijeku

U sjeni ovog teološko-pastoralnog promišljanja događa se i svojevrsni sajam izdavača knjiga, proizvođaća predmeta vezanih uz crkvu i liturgiju. Ovdje se na jednom mjestu može nabaviti sve što je potrebno u crkvi i u životu jedne zajednice.

Danas je sunčan dan u Slunju

Razgovor u prolazu

Lijepo vrijeme u siječnju omogućilo je radove na krovu: jugo je oštetilo dotrajali krov na gospodarskoj zgradi župe Slunj pa su radnici “Krovorada” jutros počeli saniranje i zamjenu dotrajalog krova

Oni se tako jednostavmo kreću po krovu!

Prevaranti i dalje aktivni – Ovih dana U Homoljcu, Općina Plitvička Jezera, dva nepoznata muškarca, starosti do 30 godina, lažno su se predstavili 92-godišnjaku kao policijski službenici koji rade na predmetu krađe novca, te da su došli pregledati novčanice. Kada im je 92-godišnjak rekao da želi pozvati policijskog službenika kojeg pozna, udaljili su se u nepoznatom smjeru ništa ne otuđivši – javlja PU Ličko-senjska. Ovo je ponovno upozorenje prvenstveno starijim osobama da ne vjeruju svakome.