Prvi dan veljače – Krenula vjeronaučna olimpijada – Sajam u Slunju

1 velj

Danas je spomendan sv. Brigite. Rođena je oko 453. u blizini Dublina u Irskoj. Uz sv. Patrika, Irci je slave kao svoju zaštitnicu. Teško je razlikovati legende i istine isprepletene oko ove svetice. Pouzdano se zna da je živjela kao djevica i da je rado služila sirotinji. Okupila je istomišljenice te su živjele kao redovnice. Njihova nastamba postala je žarište duhovnosti. U Brigiti su gledali sveticu. Putovala je po Irskoj a preminula je u Kildari 523. godine. Njezino se štovanje proširilo po Europi.

Prvi je dan veljače. Jutros je oblačno, južina, povremeno padne koja kap kiše. To je utjecalo na sajam. Vidimo jutros manji broj štandova i trgovaca u Slunju.

Krenula vjeronaučna olimpijada – Jučer je održano školsko natjecanje iz vjeronauka u OŠ Slunj u sklopu vjeronaučne olimpijade. Tema natjecanja je Kršćani na putu dijaloga. Sudjelovalo je 9 učenika iz 6., 7. i 8.razreda. Učenike je pripremala vjeroučiteljica Andreja Jurčević. Najuspješniji će predstavljati OŠ Slunj u Gospiću na Biskupijskom natjecanju koje će se održati 27.2.2018. Njihova su imena: Anamaria Bogović, Patrik Bionda, Anđela Petrović i Jakov Cindrić. Od srca im čestitamo i želimo puno uspjeha u Gospiću! Zanimljivo da je jučer održano biskupijsko takmičenje u Sisku. Okupilo se 116 učenika s područja Biskupije. U natjecanju osnovnih škola prvo mjesto osvojila je ekipa OŠ „Antun Klasinc” iz Lasinje, drugo mjesto osvojila je ekipa OŠ „Braća Ribar” iz Siska, a treće OŠ Đure Deželića iz Ivanić-Grada. Među srednjim školama prvo mjesto osvojila je ekipa SŠ Tina Ujevića iz Kutine. Nakon biskupijskih slijedi nacionalno takmičenje.