Sv. Dionizije – Štete na krovovima – Preminuli Ana Radočaj i Zdravko Katić

12 ožu

U crkvenom kalendaru danas čitamo ime poniznog i šutljivog kartuzijanca, blaženog Dionizija, plodnog duhovnog pisca. Rodio se 1402. u današnjoj Belgiji. Od djetinjstva je volio tišinu i kontemplaciju. Studirao je u Koelnu i postigao doktorat filozofije. Ušao je u kartuzijanski samostan. Napisao je brojne komentare Biblije, čak 14 svezaka.

Papa u miru Benedikt XVI. pozdravlja inicijativu vatikanske izdavačke kuće da publicira biblioteku o teologiji pape Franje te podcrtava kontinuitet dvojice papa unatoč razlika u stilu i temperamentu. Papa emeritus Benedikt, nakon što zahvaljuje za 11 knjiga čiji su autori teolozi međunarodnog glasa za biblioteku pod uredništvom Roberta Repole, predsjednika izdavača ATI, ističe da mali svesci pokazuju da je papa Franjo čovjek duboke filozofske i teološke formacije te svjedoče nutarnji kontinuitet dvojice pontifeksa poštivajući pri tom razlike u stilu i temperamentu.

Sjeverna strana krovišta kapele sv. Magdalene na slunjskom groblju ostala bez snjegobrana

Jutros je južina u slunjskom kraju, snijeg se uglavnom otopio. Ostalo ga je još na hrpama. Pomalo se zbrajaju štete, naročito na krovovima. Urušili su se krovovi na šupama ili gospodarskim zgradama koje nisu bile solidno građene. U Ponoru je čak potrpana štala ubila stoku. Oštećenja su na krovovima kuća ali u manjoj mjeri.  Negdje je masa snijega odnijela dimnjak. Na kapeli sv. Magdalene na slunjskom groblju masa snijega odnijela je snjegobrane sa sjevernog krovišta ali krov nije oštećen. Snjegobrani su pričvršćeni na vanjsku površinu krova (na falc) pa je krov neoštećen.  Inače lijepi sunčani dan probudio je ptice pa se čuje  njihov cvrkut. Grupe turista stižu u većem broju u Rastoke i Slunj. Jutros su na trgu pred crkvom 4 turistička autobusa u jednom trenutku. Tako svaki dan dolaze i odlaze ponajviše turisti iz azijskih zemalja.

Stradao pod snijegom – Kako javlja PU karlovačka tijekom 8. na 9. ožujka u Plaškom, u mjestu Janja Gora, sa krova obiteljske kuće pao je snijeg na 83-godišnjaka, koji je od posljedica zatrpavanja preminuo. 

Snježna masa bacila je snjegobrane sa kapele na tlo

Grupe turista dolaze u Rastoke i Slunj

Danas su mnogi izišli na sunce: neki u majicama bez rukava

                              

Preminula je u 78. godini života ANA RADOČAJ r. Bartaković, supruga Rude Radočaja iz Slunja. Živjela u D. Resi. Pogreb u Slunju u srijedu 14. ožujka u 16 sati. Za njom žale sinovi Dražen i Ivica, snaha Ana, unučad Anamarija, Iva i Filip i ostala rodbina

Preminuo je u 61. godini života ZDRAVKO KATIĆ iz Ponora (župa Cvitović). Pogreb u utorak 13.03.2018. u 15 sati na groblju u Cvitoviću. Za njim žale majka Anka,  sin Kristijan s obitelji, kćerka Ivana s obitelji, brat Ivan, sestra Ljilja i ostala rodbina…