Danas u Vagancu i Drežniku ispovijed – Pomicanje kazaljki na satovima

24 ožu

Subota osvanula tmurna i prohladna. Pomalo  smo zaželjeli nekoliko sunčanih dana. Proljeće je kalendarski počelo pred nekoliko dana ali zima se ne predaje…Ipak, miris proljeća se nazire…Uoči nedjelje Cvjetnice vjernici se pomno pripremaju za Veliki tjedan. S Isusom ulaze u svečanu procesiju koja počinje s klicanjem, nastaljaju s njim blagovanje oproštajne večere, slijede ga na putu križa do kalvarije da bi uskrsnuće najavilo pobjedu ljubavi i života.

Danas korizmena ispovijed u Vagancu i Drež. Selištu u 10.30 sati a potom u Drežniku u 12 sati. U Slunju misa u 17 sati. Cvitovčani večeras pokazuju kako se bojaju uskrsna jaja. Svaki kraj ima svoje specifičnosti u tehnici bojanja, odabiranju motiva i slaganju boja.

Maslinove grančice za sutrašnju procesiju

Danas u 11 sati u Zagrebu veliki prosvjed – Danas u 11 sati prosvjed na Trgu žrtava fašizma protiv ratifikacije Istanbulske konvencije. Građani i udruge žele upozoriti na manipulacije koje stoje iza ratifikacije.

Pomicanje kazaljki na satovima – Sutra 25. ožujka pomičemo kazaljke satova jedan sat unaprijed, s 2 na 3 sata. Ljetno računanje vremena tako traje do 28. listopada kad se kazaljke vraćaju sat unatrag.