Uoči bijele nedjelje – Krštena mala Jana

7 tra

Subota uoči bijele nedjelje. Jaka rosa na jutarnjem suncu pretvara se u biserje. Tiho, ni daška vjetra, pa se može čuti kako u zemlji vrvi od života. Noćas su neke biljčice sramežljivo provirile iz tame zemlje. Sunce ih miluje i hrabri da nastave svoju pjesmu. Neke su već zauzele mjesto u zboru koji izvodi velebnu himnu života. Sjemenke moraju umrijeti u zemlji da bi se pojavio život. Njihovo je umiranje tiho, nenametljivo ali iz tog umiranja nastaje šarenilo boja, nastaju novi plodovi…,

Na ruševinama propalih rastu nove ideologije – Danas misa u slunjskoj crkvi u 18 sati. Pod misom će biti krštena malena Jana Petrović. Ovo je događaj koji je važniji od svih događanja u Slunju, važniji od dolaska predsjednice ili bilo kakve ličnosti. Ovo je dijete Božji san: Bog ga sanja kao svoje dijete u vječnosti. Taj Božji san pokušavaju prekinuti razne ideologije u službi sotone. Komunizam je grubo, svim sredstvima pokušao prekinuti svaku čovjekovu vezu s Božjom dobrotom. Imali su na raspolaganju čitav sustav školstva, medije, novac, udbu…Nisu uspjeli iako su ostavili iza sebe ruševine u dušama. Bog nas je dozvao iz ništavila i “nemirno je srce naše dok ne otpočine u njemu”. Na ruševinama komunizma nastaju nove ideologije koje i dalje čovjeku žele prekinuti let u Božje srce. Žele ništavilo staviti kao konačni cilj. Oni “određuju” čovjekov let koji završava u besmislu. Oni žele nametnuti diktaturu ništavila. Prozirnim manipulacijama žele nametnuti svoju samovolju kad je riječ o obitelji, o braku kao prirodnoj zajednici muškarca i žene čija ljubav rađa novi život. Njihovi su naumi unaprijed osuđeni na propast ali će mnogo zla učiniti, razoriti duše i prouzročiti mnogo patnje. Moja dobra mati kao udovica s četvero djece na ledini, bez kuće, bez ikakve pomoći zbog svoje vjere, hrabro se borila i s mirnoćom ponavljala “ovo mora propasti”. Ona je jednostavno osjećala da samovolja koju su do besmisla tovarili na ramena ljudi, ima svoj kraj. Njezin let nije zaustavila propagandna mašinerija, ona je živjela uskrsnuće tijela i život vječni i vinula se kao ostvareni Božji san u zagrljaj vječne ljubavi.

Danas se može izići lagano obučen

Čišćenje i obrezivanje parkova i voćnjaka. Mokri snijeg učinio je mnogo štete u voćnjacima

Krštena mala Jana – Večeras je pod misom u 18 sati u slunjskoj crkvi krštena malena Jana Petrović. Jana je treće dijete Darka i Slavice Petrović iz Slunja, D. Taborište. Krsni kumovi bili su Zoran i Marina Martinović iz Karlovca. Krstio ju je župnik u punoj crkvi naroda. Ovom se krštenju raduje čitav slunjski kraj. Čestitamo hrabrim roditeljima. Moramo dodati da je najstarija sestra krštene Jane naša vrijedna i redovita ministrantica. 

Malena Jana u naručju kume

Krštenju malene Jane raduje se rodbina i čitava župska zajednica

36 krštenja – Danas je splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić podijelio sakramente kršćanske inicijacije – Krštenje, Krizmu i Pričest – trideset i šestorici odraslih u crkvi Gospe od Zdravlja.

Kamionom na ljude u Munsteru – Danas popodne mali kamion u Munsteru, nedaleko katedrale i crkve sv. Lamberta, pregazio je grupu ljudi. Prema policiji pri tom je 20 ljudi povrijeđeno, od toga šestero teško. Njemačko ministarstvo unutaranjih  poslova govori o četvero mrtvih  među njima počinitelj terora koji se sam ubio. Nejasno je radi li se o terorističkom činu. Prema nekim medijima radi se o psihički labilnoj osobi  bez terorističkih motiva.

Izgubljen kofer – Policija je našla u Slunju (kod apoteke) ostavljen kofer na kotačićima. U koferu su osobne stvar (odjevne). Pronađeno je i ime koje glasi Briški iz Pule. Ako netko dozna nešto o vlasnicima kofera neka ih obavijesti ili nazove slunjsku policiju.