Slunj: čišćenje divljih deponija- U 24 sata 6.123 ulaza – U Indiji 45.443 časne sestre rade u zdravstvu

21 tra
Zelena čistka zajednička je jednodnevna akcija čišćenja divljih odlagališta otpada u okolici Slunja. Zelena čistka najveći je ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj. Lokalni napori imaju cilj čišće i zelenije sutra, buđenje svijesti o važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planete Zemlje koja je naše zajedničko dobro. Prigodom Dana planete Zemlje Grad Slunj je inicirao da DVD Slunj, Komunalno društvo LIPA d.o.o, LD „Korana“ očiste strmi kanjon rijeke Korane na dionici županijske ceste Slunj – Ogulin (nasuprot motokros staze). Da bi se otpad izvukao iz strmog kanjona vatrogascima Slunja priskočili su u pomoć djelatnici JVP Zagreb i JVP Karlovac, sa svojim zapovjednicima, koji su svojim iskustvom pomogli i obučili vatrogasce Slunja kako bi ubuduće mogli samostalno svojom novokupljenom opremom odraditi takve poslove. Komunalno društvo LIPA d.o.o, sa svojom direktoricom dalo je također svoj doprinos te je izvučeni otpad odvezen na deponij. Hvala svim volonterima-sudionicima na sudjelovanju u toj hvale vrijednoj akciji. Akcija se održava danas, lijepog sunčanog dana, 21.travnja 2018. uz sudjelovanje gore naznačenih, koji će svoju okrepu i druženje, uz analizu učinjenog, potražiti u večernjim satima. (Ivan Tolj)
 Čišćenje kanjona Korane
Vatrogasci su tui
Spuštanje u kanjon Korane
U zdravstvu u Indiji 45.443 katoličke časne sestre – 45.443 katoličke časne sestre raznih kongregacija, zaposlene su u zdravstvu i službi bolesnicima i siromašnima. Njihov rad koji je sudjelovanje u Kristovoj  ozdraviteljskoj misiji predstavlja dragocjen doprinos katoličke crkve društvu u Indiji i proteže se na ruralna područja gdje nema državnih struktura. Prema podacima koje je katolička Udruga za zdravlje u Indiji  (CHAI) dala ageciji Fides, od listopada 2015. do danas 34 ženske kongregacije (redovničke zajednice) pojačale su svoju zdravstvenu službu u zemlji: 38.336 časnih sestara, 7.244 časne sestre-bolničarke i 363 časne sestre koje su liječnice. Milijuni stanovnika u Indiji bore se za kvalitetnu zdravstvenu zaštitu.
 
 
 U 24 sata 6.123 ulaza na naše stranice – U protekla 24 sata na našim je stranicama bilo 6.123 ulaza. Klikova je pet do deset puta više jer ih gledaju grupe ili obitelji. U neke dane ima preko 8.000 ulaza što govori da broj čitatelja odnosno posjetitelja naših stranice raste.