Subota – Misa na poljskom u Slunju – Pojačan promet prema jugu – Jedini iscjelitelj

28 tra

Još jedno nezaboravno proljetno jutro. Sunce je odmah prosulo zrake po slunjsko-plitvičkom kraju i po čitavoj lijepoj našoj. Lijepo je ranim jutrom doživjeti rosne vrtove, osjetiti kako sve vrvi od života.

Danas oko 10 sati poljski vjernici slavili su misu u slunjskoj crkvi. Dakako, misa je bila na poljskom. S njima su dvojica svećenika. Inače dolaze sa sjevera Poljske, sa Baltika. Uz Međugorje zadnji im je cilj putovanja Dubrovnik. Oni znaju vrlo lijepo sudjelovati u misi: svi mole i pjevaju.

Poljaci sa Baltika slavili su u 10 sati misu u Slunju

 

U župskoj dvorani kratko druženje uz pjesmu

Od jučer popodne pojačan je promet prema jugu Hrvatske. Radovi na Koranskom mostu u Rastokama stvaraju duge kolone. Promet reguliraju semafori a povremeno policija mora priteći u pomoć.

Krist jedini iscjelitelj – Večeras u 18 sati misa u slunjskoj župnoj crkvi kao svake subote! Pridružimo se! Jedini iscjelitelj je Krist Gospodin. U svim vremenima pojavljivali su se lažni proroci koji su željeli odvojiti vjernike od Krista i crkve i “otvoriti im oči”. Pojedince su vrbovali i izluđivali. Jesmo li sposobni prepoznati manipulatore danas? “Poznat ćete ih po njihovim plodovima” – upozorava nas Isus. Otac laži želi nas odvojiti od  jedinog Spasitelja koji je umro i uskrsnuo za naše spasenje. Vjernika, koji je doživio ljubav Kristovu, ništa ne može zavesti i  odvesti u neke sekte, udruge sumnjivih ciljeva. Otac laži prodaje svoje zjake vrlo perfidno: on se služi medijima, lijepim riječima, brigom za pojedinca i njegovo zdravlje. Međutim, neki kasno uvide da su prevareni. Ponavljamo: koji imaju duha Kristova prepoznat će prevarante.