11 svi

Petak, 11. svibanj. Tuga je diljem domovine ovih dana u mnogim srcima. Neki će ostati s njom u svom domu, na radnom mjestu, a mnogi će se dati na put prema Bleiburgu. Sjećanje na masovne likvidacije 1945. godine, na krvavi trag od Bleiburga prema mnogim manjim stratištima, masovnim grobnicama, jamama…Proglašeni su neprijateljima: žene, djeca, čitave obitelji. Nisu imali mogućnost da pred sudom reknu svoju obranu.  Načini likvidacija nisu viđeni u ljudskoj povijesti. Sjećanje na ovu sirotinju koja je pred okrutnim komunizmom /staljinizmom/ tražila spas bilo gdje na našoj planeti nije naišla na razumijevanje. Izručena je krvnicima.

Zadrani na putu u Bleiburg zastali su u Slunju

Danas i sutra krenut će pojedinci i grupe prema Bleiburgu, simbolu stradanja. Danas će se u Slunju zaustaviti jedan autobus putnika iz Splita na putu prema Bleiburgu i slaviti misu. Iz Slunja sutra u ranim jutarnjim satima kreće također autobus prema Bleiburgu.

Zanimljivo je putovati, vraćati se domu svom i opet putovati.

Danas nastavak tečaja za brak: u 19 sati drugi susret u župskoj dvorani u Slunju. Večeras će zaručnicima govoriti gđa Ines Tomić iz Savjetovališta za brak.