Međunarodni dan obitelji – Susret katoličkih obitelji u Solinu-Splitu

15 svi

Međunarodni dan obitelji proglasili su Ujedinjeni narodi 1989. godine, a u svijetu je prvi put obilježen 15.05.1994. godine pod sloganom “Da obiteljski dan ne čine stvari nego srdačni odnosi roditelja i djece kao odraz značaja što ga međunarodna zajednica pridaje obitelji kao temeljnoj jedinici društva.” U obitelji se rađaju djeca i u obitelji stječu temeljne ljudske vrijednosti: ljubav, život za druge. Djedovi i bake u odrastanju djece od dragocjene su važnosti. Obitelj je izložena velikim pritiscima u modernom društvu. Rodna ideologija pokušava relativizirati obitelj kao zajednicu muškarca i žene. Istospolni “brakovi”  ne mogu biti obitelj jer jednostavno ne mogu prenositi život. U obitelji nalazimo podršku, opraštanje, suosjećanje, radost zajedništva.

U Solinu i Splitu održati će se 15. i 16. rujna nacionalni susret katoličkih obitelji. Već se pripremamo za ovaj susret. Najkasnije do 10. kolovoza treba prijaviti broj hodočasnika zbog smještaja po župama Splitsko-makarske nadbiskupije a prijaviti se trebaju i oni koji dolaze samo na centralno slavlje. 

Noćas je pala obilna kiša u slunjskom kraju. Nije bilo tuče ili velikog nevremena. Ipak, vjetar s kišom povaljao je livade i žita. Zrak je jutros čist i dobro je disati punim plućima. Kiša je malo rashladila naš kraj.

Danas u 16 sati na slunjskom groblju pokop Jelene Požega. Navečer je misa u sklopu svibanjskih pobožnosti u slunjskoj crkvi.