Subota uoči Duhova – Hodočašće u Mariju Bistricu

19 svi

Subota uoči Duhova ima posebnu ljepotu. Iščekivanje Duha mudrosti, razuma i savjeta, Duha straha Božjega, vjernika stavlja u napeto raspoloženje. Isus će reći da je bolje da on ode jer će poslati Duha Svetoga koji će vjernike uvoditi u istinu. Mi mislimo da bi svijet bio drugačiji da je Isus tjelesno ostao s nama. A zar nisu Poncije Pilat, Juda, rimski vojnici, političari ondašnjeg vremena imali priliku Isusa tjelesno vidjeti i dotaknuti, ali to ih nije učinilo boljima, nije im otvorilo oči za istinu! Ovako će Duh Tješitelj uvoditi vjernike svih vremena u istinu, u istinu o čovjekovu pozivu na gozbu života, o ljubavi koja je protegnuta na svakog čovjeka, o milosrđu Božjem, o uskrsnuću tijela i životu vječnom…Duh uskrslog Gospodina uvodi čovjeka u istinski život kojemu je ovaj zemaljski samo predigra.

Jutros su članovi Molitvenog vijenca u 8 sati krenuli iz Slunja na hodočašće u Mariju Bistricu. Ova molitvena udruga okuplja mnoge vjernike po mnogim župama koji na poseban način mole i promiču pobožnost Gospi, Kraljici obitelji. U Mariji Bistrici slave misu s procesijom u 11 sati, u 15 sati križni put. Povratak u 17 sati.

Danas u Zagrebu, Rijeci i Splitu “Hod za život”: molitva za zaštitu ljudskog bića od začeća do smrti. U Rijeci se održava po prvi put.