Maturanti danas slave – Preminula Kate Holjevac

22 svi

Danas maturanti srednjih škola slave završetak jednog razdoblja obrazovanja. U Slunju, Ogulinu i Karlovcu – kao i po svim gradovima Hrvatske – maturanti će svojim izgledom, nestašlukom, zabavama skrenuti pažnju na sebe. Odrasli će se radovati s njima ali samo ako njihovo slavlje ostane u granicama prihvatljivog ponašanja. Narušavanje javnog reda i mira policija mora kažnjavati. Bilo bi tužno da netko od maturanata u slavlju naškodi svom zdravlju, da netko završi u bolnici.

Slunjski maturanti slavit će završetak srednjoškolskog razdoblja iznad izvora Slunjčice, u lovačkoj kući.

Prošetali smo po slunjskom parku oko podne i zatekli maturante kako slave. Obučeni u maštovitu odjeću pjevali su i pokazivali radost pjesmom, zviždanjem…

                              

Preminula je u Ogulinu 22.05.2018. KATE HOLJEVAC r. Obajdin iz Podmelnice 66. Rođena je u Podmelnici 1931. Vjenčala se 05.05.1967. s Franjom Holjevac s kojim je podigla petero djece: Ivan, Ante, Josipa, Mihovil-Predrag i Kate. Franjo je preminuo 29.07.2010. Kate je bila dobra vjernica, živjela je od vjere. Njezin pogreb je sutra u srijedu  23.05.2018. u 16 sati na slunjskom groblju. Za njom žale djeca Ivan, Ante, Josipa, Predrag, Kate, unučad i praunučad. Pokoj vječni daruj joj Gospodine!