Sparan dan – Veseliti se u 92. godini života!

29 svi

Jutros je bilo ugodno ali se odmakom dana pojavila neugodna sparina u slunjskom kraju. Kroničnim bolesnicima to je otežavajuća okolnost. Ali i zdravi se osjećaju nelagodno…Koliko vremenske prilike utječu na naše raspoloženje?

U Rastokama zastoj zbog radova na mostu. Kako doznajemo radovi će trajati do 15. lipnja do kada radnici trebaju polovicu mosta obnoviti. Drugu polovicu nastavit će nakon turističke sezone

 Najstariji salezijanac – Vrhovni poglavar salezijanske družbe don Angel Fernandez Artime stigao je u subotu 26. svibnja u Split na Kman gdje salezijanci vode župu koja slavi 50. obljetnicu postojanja. Vrhovnog poglavara dočekala su djeca, mladi. Posebno je bio iznenađen poglavar kad je među mladima upoznao najstarijeg hrvatskog salezijanca don Nikolu Zubovića. U tim godinama on je u dvorištu s mladima zapjevao i zaplesao!  “Za par dana čitavom svijetu ispričat ću priču o salezijancu koji u 92. godini pleše s mladima na dvorištu. To je salezijanac!’, rekao je vrhovni poglavar.

Sad je sezona zrelih trešanja u našem kraju

Na redu su uskoro  jabuke (petrovke)

Provala na području Cetingrada – Mala vijest iz PU karlovačke glasi: U razdoblju od 26. do 28. svibnja nepoznati počinitelj provalio je u kuću na području Cetingrada, vlasništvo trgovačkog društva te otuđio prijenosno računalo i dva punjača. Materijalna šteta veća je od 2000 kuna.