Nakon nevremena – 1700 golubova u letu od Austrije do Dalmacije

9 lip

Jutros se zbrajaju posljedice sinoćnjeg nevremena u slunjskom kraju. Prolomi oblaka, potoci po cestama, naneseni pijesak, lišće i granje…Oni koji nemaju garaže parkirali su auto pod stablom da bar koliko-toliko zaštite vozilo od tuče. Ponegdje je tuča učinila štetu. Jutros je i dalje oblačno i tmurno.

Jutros u 8 sati u Cvitoviću počinju lovačke igre. Članovi lovačkih društava slunjskog kraja okupit će se u lovačkoj kući. Nakon postrojavanja počinju lovačke igre specifične za lovačke aktivnosti. Naravno, bit će proglašen i pobjednik u pojedinim disciplinama. Ovo su jedinstvene lovačke igre u Hrvatskoj.

1700 golubova na putu – Večeras su se u Slunju na trgu pred crkvom zaustavila dvojica uzgajivača golubova. U specijalno preuređenom kamionu voze 1700 golubova u Austriju. Zaustavili su se u Slunju jer golubovima trebaju osigurati vodu do Austrije. U Austriji će ih pustiti i golubovi će se vratiti svojim uzgajivačima po Dalmaciji odakle su krenuli na ovo putovanje. Čudo! Možemo zamisliti kako je to naporno putovanje za ovu malu životinju i kolike ih opasnosti čekaju. Ovo nam govori kako je Stvoritelj ugradio u njihovu malu glavicu tako čudesan sustav navigacije. Nek se sretno vrate svojim ljubiteljima-uzgajivačima!