Slunj: Mise zahvalnice – Uoči slavlja Krizme

15 lip

Jutros je oblačno i kišovito u slunjskom kraju. Svega je 12 stupnjeva. To ne može pokvariti današnja slavlja u Slunju. Kraj školske godine bit će razlog da učenici osnovne i srednje škole zahvale za jednu godinu u kojoj su imali šansu rasti u znanju i mudrosti života. Već u 8 sati zahvaljuju misom zahvalnicom srednjoškolci a u 10 sati osnovnoškolci.

U 8 sati crkvu su ispunili slunjski srednjoškolci s ravnateljicom Dijanom i profesorima. Misu zahvalnicu predvodio je župnik a koncelebrirao je i vjeroučitelj don Goran Antunović.

Puna crkva đaka – Poput šarenih leptira ova draga djeca zastala su u crkvi, počinuli su i primili snagu za daljnji let. A oni su djeca vječnosti. Bog ih sanja kao svoju djecu kojima priprema ono što ljudsko oko nije vidjelo. Tko ih smije zaustaviti?

U 10 sati crkvu su ispunili đaci osnovne škole, od 1. do osmog razreda. Osmaši su se posebno isticali plavim majicama s duhovitim porukama. Oni su na križanju puteva pa je razumljiva njihova uzbuđenost koja se ponekad pretvori u tugu do koje suza. Svaki je rastanak bolan ali on u sebi krije nove šanse. Ova je generacija osmaša posebna: odvojili su se od osnovne škole bez velikih oscilacija ili drame. Sutrašnja krizma pečat je na njihov dosadašnji ljudski i duhovni rast i ponuda neslućenih šansi. .

Danas je u župi Slunj ispovijed krizmanika u 17 sati. Sutra je krizmeno slavlje u 17 sati.