Pad temperature – Preminuo Mile Magdić

23 lip

Nakon jučerašnje kiše i ponegdje nevremena jutros je vedro i sunčano ali prohladno u slunjsko-plitvičkom kraju. Temperatura je pala  i do 20 stupnjeva! Jutros smo popili kavu u centru Slunja na terasi ali su se ljudi stiskali  od hladnoće. Kroničnim bolesnicima ovakvo vrijeme bolje odgovara. Dok smo pola sata sjedili uz kavu kroz centar Slunja prošlo je mnogo automobila, motorista. Neki turisti strpljivo čekaju autobus. Uglavnom jure prema jugu. Možemo reći da je u Slunju živo. Izvješene su zastave u povodu Dana državnosti. Neki kažu da je to znak slavlja velike nogometne pobjede hrvatske reprezentacije. Ova pobjeda i dalje je predmet razgovora, analiza i prognoza. Malo radosti u svakodnevnoj žurbi nije na odmet.

Danas su u Slunju čak dva vjenčanja pa će svatovske kolone stvoriti mali zastoj u prometu. Neka bude tako svake subote!

Vedro, prohladno…

Danas u Slunju misa u 18 sati, dva vjenčanja…

 

Vijest iz Turkmenistana – Jedna vijest malo nas je obradovala a koja dolazi iz Turkmenistana. Od susreta apostolskog nuncija Paula Russella i vice-premijera Rasita Meredova katolička zajednica u ovoj zemlji mnogo očekuje. Pater Andzej Madej, poljski misionar iz zajednice oblata kaže da će ovaj dijalog s civilnim vlastima zemlje dati nadu lokalnoj zajednici da sagradi drvenu crkvu u kojoj bi se okupljalo malo stado. Turkmenistan je pretežito islamska zemlja u srednjoj Aziji s izlaskom na Kaspijsko jezero a koja broji oko 5,5 milijuna stanovnika.

                                  

Preminuo je u 90. godini života MILE MAGDIĆ iz Kremena 86. Pogreb 23.06.2018. u 14 sati na groblju Cvitović. Za njim žale kčerke Željka i Biserka, unučad s obiteljima i ostala rodbina