Sjednica Senjskog kaptola – Večeras nogometna poslastica

26 lip

Danas u 10.30  sati održava se u Senju  sjednica Senjskog kaptola. U novoosnovanoj Gospićko-senjskoj biskupiji starodrevni Senjski kaptol nastavio je svoje postojanje. Danas ima šest kanonika (četiri redovita i dva začasna). Kanonici su vezani uz katedralu gdje se sastaju na molitvu brevijara, sudjeluju u svečanim pontifikalnim misama i slavljima. Imaju svoj statut i održavaju sjednice.

Danas u 10.30 sati nakon molitve u katedrali kanonici održavaju sjednicu za koju je predviđen razgovor o statutu (dorada), biranje tajnika i predstojnika te uvođenje u službu novih kanonika.

Večeras nogometna poslastica na svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji: Hrvatska igra protiv Islanda. Hrvatska je osigurala ulazak u osminu fina pa ova utakmica bitno ne odlučuje.

Jedna zanimljiva vijest dolazi iz Australije: golman australske reprezentacije Mathew Ryan, koji inače igra u Brightonu u Engleskoj, platio je put u Rusiju na nogometno prvenstvo 27-orici svojih rođaka iz Australije. Među njima ima svih generacije: od trogodišnjeg djeteta do djeda! “Moja mati i sestra dolazili su u Englesku gledati moje utakmice…. i izgleda mi normalno da moja obitelj bude sa mnom na svjetskom prvenstvu u Rusiji. Nema ništa ljepšeg nego  imati dobre odnose s vlastitom obitelji” – kaže ovaj igrač.