Hrvatska i Urugvaj osvojili maksimum bodova

26 lip
Hrvatska je večeras pobijedila solidnu i simpatičnu momčad Islanda sa 2 : 1. Islandska momčad pokazala je vrlo lijep nogomet, srčanost uz podršku svojih navijača. Ova relativno mala zemlja među prvima je priznala Hrvatsku u teškim prilikama. To se ne zaboravlja. Hrvatska se namučila s islandskim nogometašima. Bili su posve ravnopravan protivnik, ponekad vrlo blizu pobjedi. Badelj je dao gol u 53. minuti, Islanđani izjednačili iz jedanaesterca. Ivan Perišić u 90. minuti postigao je efektan pobjednički gol. Pamti se rezultat. A hrvatska ekipa osvojila je maksimum bodova: jedino Hrvatska i Urugvaj osvojili su svih 9 bodova! U našoj grupi Hrvatska 9, Argentina 4, Nigerija 3 i Island 1 bod.
U Slunju su uglavnom gledali utakmicu u svojim kućama-stanovima i po kafićima. Radovala su se djeca ali i oni najstariji, mladi i malo stariji. Naši su nam vatreni priuštili lijepih i napetih trenutaka. Hrvatska, idemo dalje! U osmini finala čekaju nas Danci!
Večeras u Slunju
Il gol del 2-1 croato di Ivan Perisic. Getty
Perišićev pobjednički gol
Drugi o nama: 
Hrvatska zna samo pobjeđivati pa i s motorom na minimumu. Završila je turnir punim rezultatom dajući utisak da je zrela  i opasna za sve selekcija… /La Gazzetta dello Sport/
Naši nogometaši gledani dječjim očima:
Naši nogometaši nemaju noge: oni imaju nožurine! Naši nogometaši nemaju ruke: oni imaju ručetine! Naši igrači nemaju glave: oni imaju glavurdine: Oni nisu ljudi: oni su ljudeskare.
Oni imaju srce kao slunjski autobus!