Patnja kršćana na Bliskom istoku – Preminuo Mirko Lapić i Mile Stepić

4 srp

Susret u Bari-ju – Papa Franjo i patrijarsi istočnih katoličkih i pravoslavnih crkava molit će zajedno 7. srpnja u Bari-ju. Potom će uslijediti dijalog iza zatvorenih vrata posvećen narodima koji trpe na Bliskom istoku. Bit će prisutani patrijarh Bartolomej i moskovski metropolit Ilarion. Ovaj će susret učvrstiti prijateljstvo i kršćansko bratstvo između katolika i pravoslavaca na istoku i učiniti napor u pomaganju onima koji trpe progone te traže utočište. Papi Franji leži na srcu puno zajedništvo katoličkih crkava na istoku, briga za pravoslavne crkve na istoku i dijalog s muslimanima.

U slunjskom parku jutros

Sjednica povjerenstva za dodjelu priznanja – Danas u 12 sati u gradskoj  vijećnici održana je sjednica Povjerenstva za dodjelu javnih priznanja Grada Slunja. Uobičajeno je za Dan Grada Slunja podijeliti nagrade za životno djelo ili javna priznanja zaslužnim pojedincima ili ustanovama. Povjerenstvo je usuglasilo dodjelu nagrade za životno djelo jednoj osobi posthumno, javna priznanja dvjema osobama. Dakako, s njima treba prije popričati i dobiti njihovu suglasnost. Do dana Grada Slunja 6. kolovoza nagrde s obrazloženjem bit će pripremljene.

Šverceri ljudima ne miruju – Policijska uprava Ličko-senjska javlja opet o uhićenju trgovaca migrantima. U petak u Vrhovinama prilikom kontrole vozila u kombi vozilu gospićke registracijske oznake kojim je upravljao 35-godišnjak s područja Šibenika zatekli su 34 strana državljanina (24 državljana Pakistana, 4 Afganistana, 3 Irana i 3 Indije) za koje je utvrđeno da su nezakonito prešli državnu granicu. Zanimljivo da su u ovu švercersku grupu bile uključene dvije djevojke koje su kao prethodnica javljale položaj policijskih kontrola.

                                    

Preminuo je u 85. godini života MIRKO LAPIĆ  iz D. Nikšića 8. Pogreb u četvrtak 05.07.2018. u 16 sati na groblju D. Nikšiću. Žale supruga Duška i sin Miloš

Preminuo je u 89. godini života MILE STEPIĆ iz Gornje Gline 176. Pogreb u četvrtak 05.07. 2018. u 17 sati na groblju u Cvitoviću. Za njim žale sinovi Jure i Joso, kćerke Milka i Ane, unučad, rodbina