Slunj: poljsko-hrvatska misa – Tridesetodnevnica za domovinu

6 srp

Grupa poljskih hodočasnika najavila je slavlje mise u slunjskoj crkvi danas u 16 sati. Međutim, zbog prometa su kasnili dva sata. Upravo u 18 sati slunjski vjernici slave misu. Tako su se naši dragi Poljaci pridružili slunjskim vjernicima. Dali smo im prednost ne samo jer ih je veći broj nego jednostavno jer su  dragi gosti. Njihov velečasni Jan Ostrowski predvodio je misu na poljskom a evanđelje smo pročitali na hrvatskom, molitvu vjernika i dio kanona. Bila je to neobična, dvojezična misa. Poljaci vrlo lijepo pjevaju, sudjeluju u misi, svi idu na pričest. Dali su divno svjedočanstvo hrabrosti vjere. Naši su im pjevači otpjevali na kraju “Majko Božja Slunjska”. Župnik je drage goste pozvao u dvoranu i počastio ih čašicom rakije i sokom. Raspjevali su se i s Božjim blagoslovom vraćaju se u svoju dragu domovinu.

Gosti su stigli iz župe Lipusz a župnik je prełat Jan Ostrowski.

Tridesetodnevnica za domovinu – Četvrtu godinu zaredom Obnova u Duhu Svetom od 6. srpnja do 4. kolovoza organizira tridesetodnevnicu za hrvatski narod i domovinu. Inicijativa obuhvaća molitvu i sudjelovanje na trideset misa. Pridružimo se!

Zarobljena djece u spilji Tham Luang – Posebno je dirnula čitav svijet drama djece u Tajlandu koja su s trenerom blokirana u spilji Tham Luang. Trinaest obitelji pred spiljom zajedno sa spasiocima, vojskom, predstavnicima vlasti i volonterima zajedno se bore i mole u iščekivanju sretnog ishoda. Razina vode se digla i zarobila 12 dječaka s trenerom u mraku spilje. Strahuje se od novih kiša što bi otežalo spašavanje.