Slunj: krštena mala Nikol – Sve oči uprte u male ekrane – Hrvatska u polufinalu

7 srp

Večeras je slavljena misa u 18 sati u slunjskoj crkvi. Crkvu su ispunili brojni vjernici a posebno se ističe rodbina koja je dopratila malenu Nikol na krštenje. Mala Nikol obradovala je čitavu našu zajednicu rođenjem a posebno krštenjem. Na kraju je župnik blagoslovio malenu Nikol ali nije zaboravio naše nogometaše: i njima je udijelio Božji blagoslov!

Večeras je krštena malena Nikol

Hana sa našeg trga diplomirala je: ovaj svoj uspjeh podijelila je s roditeljima, rodbinom i dragim osobama

Ulice su večeras u Slunju puste: svi su se povukli u kuće ili stanove pred male ekrane. Neki gledaju u grupama u kafićima. Sve su oči uprte u nogometaše hrvatske reprezentacije u Sočiju koja igra protiv Rusije. 

Hrvatska u polufinalu – Opet tri sata napetosti. Čitava nacija, ovdje u Hrvatskoj i po svijetu, proživljavala je noćas dramu od 20 do 23 sata. Rezultat je: Hrvatska je u polufinalu svjetskog nogometa, među četiri najbolje nogometne nacije na svijetu. Hrvatska je pobijedila veliku Rusiju. U regularnom vremenu bilo je 2 : 2. Nakon produžetaka u izvođenju jedanaesteraca Hrvatska je bila bolja. Golman Subašić i ovaj je put obranio dva udarca s bijele točke. Mnogo sličnosti s utakmicom s Dancima. Žao nam je ruskih navijača koji su sa suzama napustili stadion. Ali, ovo nije kraj svijeta. Velika i hrabra ruska nacija podarila je svijet velikanima književnosti, filozofije, tehnologije, športa. Neka nam ne zamjere što se radujemo. Naša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i ruski premijer Medvedov gledali su utakmicu i čestitali jedno drugom. Čestitamo ruskoj momčadi koja je zablistala na ovom nogometnom prvenstvu i pokazala vrhunski nogomet. U polufinalu čeka nas susret protiv Engleske. Ovakva hrvatska momčad može pobijediti i Englesku. Mnogi u Hrvatskoj nisu mogli zaspati dugo u noć…

L'esultanza croata. Afp

Radost nakon Rakitićeva pobjedničkog gola!

Kroatische Spieler beim entscheidenden Elfmeter gegen Russland

Kao da nije puno veselje bez kockica – primjećuju strani simpatizeri

U Slunju u jednom kafiću u poluvremenu…