Smjena turista -11. moto susret u Slunju –

28 srp

Danas su ceste pune vozila. Naročito D1, stara dobra cesta između sjevera i juga nazvana “lička magistrala”. Premda autoput odvede mnogo vozila, ova magistrala ostaje i dalje cesta za guštiranje. Vozi se polaganije, prolazi se kroz naseljena mjesta, zastane se u restoranima nanizanima uz ovu cestu. Tako mnogi zastanu u Rastokama i Slunju, u Rakovici, Selištu, Plitvicama, Korenici, Udbini…Govori se danas o smjeni turista: dolazi novi val. To se može primjetiti na svakom koraku.

11. moto susret u Slunju – Danas u Slunju možemo vidjeti motorkotače raznih veličina, marka i registracija. Održava se 11. moto susret u organizaciji slunjskog moto-kluba “Poskok”. U 17.30 sati defile, gulaš gratis, bajkerske igre. Uglavnom se veći dio programa održava u Kneji. Ovo je uvod u “Dane Grada Slunja”  koji 6. kolovoza dosežu kulminaciju proslavom Dana grada.

Večeras u 18 sati misno slavlje u slunjskoj crkvi. Naš odmor, igre i zabava ima smisla samo ako je u Božjem zagrljaju. Inače, iza svake zabave bez Gospodina ostajemo prazniji. Vrhunac tjedna je nedjeljna euharistija na kojoj održavamo i produbljujemo hrabrost ljubavi.