Danas sv. Klara – Festival obitelji u Solinu

11 kol

Danas crkva slavi sv. Klaru. Ova neobična žena rođena je kao plemićkinja 1194. u Assisiju. Napustila je roditeljsku kuću i pošla za sv. Franjom koji je okupio prvu braću. Uskoro se pridružila i njena sestra Agneza. Osnovala je 1212. redovničku zajednicu poznatu kao sestre klarise. To je ženska grana franjevačkog reda. Vodila je ovu zajednicu 40 godina. Zanimljivo da su ovom redu pristupile njena majka i sestre. Ova lijepa i darovita i pobožna žena, vedrog duha voljela je glazbu. Preminula je na današnji dan u Assisiju 1253. i ostavila iza sebe divan trag ljubavi prema Bogu i braći ljudima. Danas ova zajednica sestara  klarisa broji oko 20.000 sestara u 950 samostana. Danas mnoge žene, djevojke i djevojčice slave imendan (Klara ili hrvatski Jasna). Čestitamo!

logo2.png

U tijeku su pripreme za Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji koji će se održati od 10. do 16. rujna 2018. godine u Solinu i Splitu. Splitsko-makarska nadbiskupija je domaćin i organizator cijelog susreta. Središnji dio susreta je u subotu (15. rujna) i nedjelju (16. rujna).

Iz Slunja bismo pošli organizirano autobusom u nedjelju 16. rujna oko 4 sata iza pola noći. Obitelj je crkva u malom: u njoj vlada povjerenje, ljubav, solidarnost, radost zajedništva. Pozivamo obitelji da nam se pridruže na ovo neponovljivo hodočašće, na festival obitelji. Djeca ne plaćaju a roditelji bi trebali nešto platiti za putne troškove ali novac ne bi smio biti razlog odustajanja od hodočašća. 

Večeras u Slunju misa u 18 sati a u 19 sati vjenčanje Franje Kristović i Diane Đurić. Nakon vjenčanja krštenje njihovog djeteta.