Subota u znaku promjene – Nogometaš Philip Mulryne svećenik

25 kol

Subota. Miriše na promjenu vremena. Oko 11 sati počeli su stizati oblaci. Očekivali smo kiše odmah nakon Velike Gospe. Evo desetak dana iza Velike Gospe ljeto se produžilo. Ipak, lišće pomalo opada, turizam je dosegao vrhunac i pomalo jenjava najezda turista.

Samo povremeno u Slunju se stvori kolona automobila

Nogometaš postao svećenik – Philip Mulryne, Irac iz Belfasta, koji je igrao sedam godina u Manchester Unitedu a potom u drugim momčadima Premijer lige pred sedam godina nenadano je prekinuo nogometnu karijeru “da bi našao samog sebe i vlastitu vjeru” . Prošle godine  postao je svećenik (dominikanac). Ostala je u njemu vedrina zbog ovog izbora ali i uvjerenje kako se u godinama provedenim u svijetu nogometa s mnogo kušnji i slabosti može izgraditi vlastita osobnost zahvaljujući vlastitim korijenima, ponajprije obitelji. Philip je doživljavao sport ozbiljno  prihvaćajući osobnu disciplinu, osjećaj za grupu, sposobnost da stavi na pravo mjesto slavu i teškoće, pobjede i poraze. Rado priča o velikom menadžeru Sir Alexu Fergusonu koji je poznavao osoblje, od oružnika do velikih zvijezda. Telefonirao je Philipoovoj majci u slučaju nezgode. Philip se sjeća velikih igrača kao Davida Beckama, Gary  Neville koji su svojim automobilom vozili mlade igrače kućama. .

Philip Mulryne kao svećenik i kao nogometaš

Papa Franjo u povodu Svjetskoga susreta obitelji pod geslom „Evanđelje obitelji: Radost za svijet” stiže danas oko 11.30 sati u Dublin!

Od prometnih nesreća koje nas ožaloste, pogotovo ako je povod bahatost, spomenimo i onu u Drežničkom Selištum  koja se dogodila prekjučer. Osobnim automobilom daruvarskih registarskih oznaka upravljao je 29-godišnjak koji je započeo pretjecanje a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Uslijed toga udario je osobni automobil francuskih registarskih oznaka koji je skretao, a kojim je upravljala 22-godišnja državljanka Francuske i koja je tom prilikom teško ozlijeđena.