Predsjednica RH u Cetingradu

6 ruj

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je jučer Postaju granične policije Cetingrad gdje se je sastala s predstavnicima policije. Predsjednicu je zanimalo stanje na granici u svezi ilegalnih prelazaka koji stvaraju nelagodu kod lokalnog stanovništva. Razgovarala je s policijskim čelnicima o stanju sigurnosti u ovom pograničnom području.

U Postaji granične policije Cetingrad Predsjednica je sa zamjenikom glavnog ravnatelja Josipom Ćelićem, načelnikom Policijske uprave karlovačke Darkom Bratićem, načelnikom Policijske uprave ličko-senjske Josipom Biljanom te načelnikom Postaje granične policije Cetingrad Damirom Butinom razgovarala o stanju sigurnosti na tom području. Predsjednica je mogla vidjeti suvremenu opremu kojom se služi granična policija u zaštiti granice. Na brdu Buhača  u večernjim satima susrela je policijsku ophodnju i pogledala preko termovizije stanje na ovom dijelu granice. Iskazala je pohvalu graničnoj policiji koja čuva granicu. Posjetila je granični prijelaz Maljevac.
Nakon obilaska i prilikom obraćanja medijima Predsjednica Grabar-Kitarović istaknula je: „Moj dojam o čuvanju granice je izvrstan, svi su profesionalni, svi naši policajci – policijske službenice i policijski službenici su iznimno obučeni, dobra je i oprema. Drago mi je da Europska unije sudjeluje sa svojim sredstvima kako u nabavci opreme tako i u izgradnji graničnog prijelaza, uvjeti su danas puno bolji nego što su im nekoć bili…”

Čuvanje granice zapravo je uvježbavanje Schengenske granice koju će Hrvatska uskoro preuzeti a to znači da će hrvatska policija čuvati granicu EU.

Nekim medijima bila je glavna vijest da su predsjednicu  ovom prilikom napali stršljenovi!

Slikovni rezultat za kolinda grabar kitarović

Predsjednica kao vatrena navijačica “vatrenih”