Hodočašće u Solin /Split/ 16.09.2018

9 ruj

Iz Slunja kreće jedan autobus u nedjelju 16. rujna u dva sata iza pola noći prema Solinu-Splitu. Radi se o nacionalnom hodočašću katoličkih obitelji. Završno misno slavlje počinje u 10 sati u Solinu. Još ima mjesta u autobusu pa se možete prijaviti i to čim prije (na mobitel 098 246 637 ili fiksni 047/777018). Oni koji se prijave moraju to ozbiljno shvatiti i doći u zakazano vrijeme. Cijena za odrasle je 100 kuna a djeca ne plaćaju bez obzira na broj. Autobus polazi u nedjelju 16. rujna ispred župne crkve u Slunju u 2 sata iza pola noći. Vozimo preko Rakovice, Grabovca, Čatrnje, Drež. Selišta, Korenice, Udbine, kroz tunel sv. Rok i autocestom do Splita. Povratak u popodnevnim satima.

Čestitka u povodu Dana grada Solina i blagdana Male Gospe

Na web-stranicama trećeg nacionalnog hodočašća obitelji mogu se pročitai informacije. Evo nekih: 

Dragi hodočasnici!

Neizmjerno nam je drago da ste se odlučili i osobno sudjelovati u Trećem nacionalnom susretu hrvatskih katoličkih obitelji te vam zato kličemo – DOBRODOŠLI!

Ovdje vam donosimo bitne obavijesti kako bi vaš dolazak i boravak bio što jednostavniji i ugodniji:

  • Dolazite na Gospin Otok, livadu koja je okružena rijekom Jadro. Molimo vas da se ne zadržavate na mostovimapreko Jadra kako bi se omogućila neometana komunikacija. Bilo bi dobro da sa sobom ponesete dekice ili ručnike da možete lijepo sjesti na livadu za vrijeme svete mise i programa. Mi ćemo pripremiti vode i nešto okrepe, ali je svakako dobro da i osobno ponesete nešto što volite/smijete prema svome guštu.
  • U prasvetištu Gospe od Otoka bit će i prigoda za svetu ispovijed prije slavlja.
  • Svi koji mogu iz splitskih, solinskih i kaštelanskih župa pozvani su da na Gospin Otok hodočaste kako se ne bi stvarala pretjerana prometna gužva (iako smo mi na to već navikli!?).

Ukoliko budete imali dodatnih pitanja za vrijeme boravka u Splitu i Solinu, slobodno se obratite našim volonterima i redarima te vas molimo da poštujete njihove upute!

Želimo da se osjećate ugodno i lijepo kao kod svoje kuće jer

mi i jesmo jedna Božja obitelj u krilu Kristove Crkve!

 

Središnji događaj susreta – svečano euharistijsko slavlje na Gospinoj livadi u prasvetištu Gospe od Otoka u Solinu počinje u 10 sati. U suslavlju s ostalim biskupima i brojnim svećenicima, misu će predvoditi domaćin, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić. Pjevanje predvodi veliki zbor sastavljen od više zborova iz naše Splitsko-makarske nadbiskupije pod vodstvom maestra don Šime Marovića.Toga dana na istom mjestu u 9 sati je uvodni molitveni program u kojem sudjeluju obitelji splitske metropolije, a pjeva Papa band. Nakon svete mise koju će prenositi Hrvatska radio televizija, na Gospinom otoku organizirano je druženje svih sudionika hranu i koncert duhovne glazbe na kojem će nastupiti Marija Husar Rimac, duhovno glazbeni sastavi Emanuel, Rim, Abba i zbor Mihovil.