Slunj: bijeg autobusom pred policijom

25 ruj

Migranti se poslužili autobusom u pokušaju bijega –  Policijski službenici PP Slunj provode kriminalističko istraživanje nad dvojicom državljana Sirije zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari.
Naime, danas tijekom ranih jutarnjih sati u Pašinom Potoku otuđen je autobus karlovačkih registarskih oznaka. Dok se kretao iz smjera Cetingrada prema Slunju, policijski službenici su ga oko 3.35 sati pokušali zaustaviti u mjestu Kremen. Kako se autobus nije zaustavio, policijski su ga službenici pokušali zaustaviti u pokretu i to uz uključene zvučne i svjetlosne signale. Autobus se zaustavio u Nikšiću te su iz njega pobjegle dvije osobe, nakon čega se nastavio kretati i to unatrag. Tom prilikom autobus je udario u službeno vozilo koje je, lančanom reakcijom, udarilo u drugo službeno vozilo. Policijski službenici su vrlo brzo uhvatili osobe koje su pobjegle iz autobusa i utvrdili da se radi o dvojici ilegalnih migranata, državljanima Sirije. U događaju, osim nastale materijalne štete, nema ozlijeđenih osoba – kaže se u izvješću PU karlovačke.

Ovo pomalo djeluje kao krimi-film. Mogli su autobusom pokositi nevine ljude, prouzročiti lančani sudar. Ipak, naša policija radi profesionalno svoj posao. Postavlja se mnogo pitanja. Kako su migranti mogli doći do autobusa? Nerijetko ljudi u pograničnim naseljima ostavljaju vozila i garaže otvorene, često puta s ključem u automobilu. Ne pomišljaju na ljude koji po noći traže priliku. Do sada su se poslužili automobilima koji su bili otključani. Ukradene automobile koriste do slovenske granice i ostavljaju ih pokraj ceste ili ih koriste dok ima u spremniku benzina. Ali,  da se posluže autobusom – to prelazi granice zdravog razuma.