Miholjsko ljeto u – Preminuo Dragan Lesar

28 ruj

Uoči blagdana sv. Mihovila podareni su nam sunčani dan. Danas je doista sunčano, temperatura je u Slunju 6 a u Senju 18 stupnjeva. S pravom ovo razdoblje zovemo Miholjsko ljeto…Miholje slavimo u mnogim crkvama i kapelama. U okolici Slunja, na obroncima Šušnjare, kapela je sv. Mihovila koja je podignuta u 19. stoljeću u vinogradima. U razdoblju berbe grožđa ili po završetku berbe, ljudi su poželjeli zahvaliti za urod. Podigli su kapelu sv. Mihovila. Doduše, vinogradi su nestali ali slavlje sv. Mihovila ostaje spomenik jednom vremenu ali isto tako ovaj narod nastavlja slavlje sv. Mihovila tražeći njegovu zaštitu u vremenima kad se treba oduprijeti tolikim izazovima i ostati čvrst u vjeri.

Svatko ima priliku navabiti drva, nabrati jabuka, spremiti krumpir, zelje… za dugu zimu

Sutra u subotu 29. rujna na Šušnjari (Nikšić, župa Slunj) misa u 11 sati a potom narodno veselje! Misu predvodi u zajedništvu sa župnikom i svećenicima vlč. Milenko Majić, vojni kapelan. 

Također sutra slavimo u Drežniku sv. Mihovila kao suzaštitnika župe: misa u 17 sati!

                                †

Preminuo je u 70. godini života DRAGAN LESAR iz Lipovca 10. Pogreb u petak 28. rujna u 14 sati na groblju u Rakovici. Za njim žale sestre Marija i Anka, nećaci i nećakinje