Svjetski dan učitelja – Vjenčanje, prvi petak, tečaj za brak…Preminula Roze Žgela

5 lis

Petak, 5. listopada: prohladno jutro sa svega dva stupnja. Nižu se i dalje sunčani dani. Pomalo smo navikli na ugodno vrijeme a moglo bi biti i drugačije…Teta Luce misli da ovako lijepo vrijeme zahvaljujemo poligonu. Dudek je kao raketar ispaljivao rakete u tamne oblake da spriječi tuču a danas to rade moderna oružja na poligonu usputno – vjeruje naša teta Luce. Zanimljiva teorija!

Jutros su autobusi dovezli grupe koje razgledavaju Rastoke

U Rastokama jutros

Naša slunjska smokva (u sjeni zvonika) želi nas obradovati svojim plodovima: u zakašnjenju je zbog zime ali se trudi koristeći ove sunčane dane

Danas je Svjetski dan učitelja – Ovo je prigoda da se pokaže kako je rad učitelja i nastavnika izuzetno važan za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni. Cilj Svjetskog dana učitelja je potaknuti podršku učiteljima u obrazovanju i odgoju budućih generacija. Ovaj se dan obilježava u više od 100 država. Fizički nasrtaj na nastavnika- vjeroučitelja u Varaždinu ovih dana mobilizirao je javnost u čitavoj Hrvatskoj. Nasilje i škola ne mogu ići zajedno. Ovo je prilika da roditelji, nastavnici i đaci zauzmu odlučan stav prema nasilju na nastavnike i da se to nikada ne ponovi.

Danas u 18 sati vjenčanje Silvija i Anite pod misom u 18 sati. Prije mise mogućnost ispovijedi: prvi je petak u mjesecu koji se na poseban način slavi u slunjskoj crkvi.

U 19 sati početak listopadskog tečaja za brak. U župskoj dvorani počinje prvi susret.

                               

Preminula je u 79. godini života ROZE ŽGELA iz G. Furjana 201. Pogreb u subotu 06.10. 2018. u 14 sati na groblju Lađevac. Za njom žale kćerke Mande i Ankica, zetovi, unučad, brat Ante, sestre Ankica, Mande, Kate i ostala rodbina