Brak u Božjem planu – Preminula č.s. Vinka Paulić

7 lis

Farizeji, duhovno-politička elita, Isusa prati ali samo da mu stavi zamku, da ga pred narodom osramoti. Tako i ovaj put Učitelju postavljaju pitanje o jednoj delikatnoj temi:  može li i treba li muž otpustiti ženu. Isus je na strani slabih a to su žene i djeca rastavljenih. Istovremeni kao Učitelj on treba spašavati Božji zakon. Mojsijevo zakonodavstvo je predvidjelo da muž dade ženi “otpusno pismo”. Isus vraća problem na početak: u Božjem planu muškarac i žena koji se nađu u ljubavi postaju jedno tijelo. Isus, ističe da je Mojsije dao mogućnost otpusta zbog “okorjelosti srca” – Okorjelo srce znači bezdušnost u bračnim odnosima, nepriznavanje vlastitih slabosti, okorjelo se srce ne može pokajati i nanovo započeti. Bračni život umjesto rajskog vrta postaje pakao. A Isus vraća brak na početak, na ljubav “koja ne traži svoje”. Jedino mjerilo je ono što je bilo u početku, ne mislimo kronološki, nego u smislu poziva, obećanja, dara!

Sa jutrošnje mise u 8 sati u Slunju

U 11 sati

 

Doznajemo da je vlč. Franjo Jurčević hospitaliziran u riječkoj bolnici. Ovaj dragi svećenik rodom iz Cetingrada legendarni je župnik u Kastvu. Preporučujemo ga u molitve vjernika!

                               

Noćas je preminula časana sestra VINKA PAULIĆ  rodom iz župe Cetingrad. Rođena je 25.07.1946. u Batnogi. Ušla je u Družbu sestara Srca Isusova u Rijeci. Radila je po župama kao na pr. u Otočcu, Gospiću…Zadnjih godina je u Rijeci. Mjesto i datum pogreba objavit ćemo naknadno.