Uskrsni praznici – Jutros kišovito u slunjsko-plitvičkom kraju – Preminule Vesna Dmitrović r. Jareb i Kata Trubić

21 ožu

U petak 18. ožujka bio je zadnji dan škole prije uskrsnih praznika. Škole su utihnule a djeca su se raspršila. Uskrsni praznici su neobični: buđenje proljeća na svakom koraku. Jučer, na Cvjetnicu, neki su nabrali jaglaca i umivali se u ovom proljetnom cvijeću. To je samo jedan od lijepih običaja. Ovih dana djeca mogu doživjeti ljepotu Velikog tjedna: misa večere Gospodnje, otkrivanje križa i ljubljenje, a onda pravi vatromet obreda u uskrsnoj noći.

Jutros je u slunjskom kraju oblačno. Pomalo pada kiša. Dva sunčana dana bili su Božji dar: sv. Josip u subotu i Cvjetnica jučer bili su dani kakvi se samo poželjeti mogu. Zato su i crkve bile dupkom pune.

210316b

Napad na misionara u Kongu – Kako javlja kat. agencija “Fides” teško je ranjen jedan svećenik u mjestu Katwiguru, na istoku Republike Kongo. Vlč. Jonas pogođen je s pet metaka iz vatrenog oružja. U nedjelju ujutro u 7 sati zaustavili su ga naoružani ljudi, vjerojatno separatist koji se bore za odcjepljenje pokrajine Rwanda. Ranjeni svećenik prebačen je u bolnicu Goma a automobil je potpuno uništen. Vozač je pogođen s dva projektila i jedna djevojčica koja je bila s njima također je ranjena. Ovo je drugi napad na svećenike u zadnja dva mjeseca. Kongoanska regularna vojska pokušava potisnuti separatiste. Ovi teroristi pljačkaju putnike na cestama, otimaju vozila i novac te se brzo udaljuju u šume.

                                 †

Preminula je u 53. godini života VESNA DMITROVIĆ r. Jareb iz Rastoka. Sa suprugom Brankom podigla je dva sina. Bit će pokopana 21.03.u 16.30 sati na groblju jamadol (Karlovac). Za njom žale sinovi Branimir i Nenad, braća Ivan, Predrag, Nenad, sestre Mirjana i Katarina te ostala rodbina

Preminula je u 79. godini života  KATA TRUBIĆ iz G. Lađevca 7. Bit će pokopana u na lađevačkom groblju 21. ožujka u 16 sati. Za njom žali suprug Jure, sin Milan i kćerka Marica te ostala rodbina