Iz Italije ide sto tisuća mladih na susret mladeži u Poljsku – Oblačno, tmurno – Preminula Marija Grdić

22 ožu

Jutros je magla svuda oko nas, kiša…

Još 4 mjeseca do međunarodnog susreta katoličke mladeži u Krakovu, točnije od 26. do 31. srpnja 2016. Susretu će se pridružiti i Papa Franjo. Doznajemo da se u Italiji već prijavilo 100.000 mladih koji će se pridružiti susretu u Poljskoj.

Kršćani u Indiji zatražili su od Vlade zaštitu u Velikom tjednu i za uskrsne blagdane. Savjet indijskih kršćana podsjeća da je “zaštita potrebna u Velikom tjedenu jer ne jenjava progon pojedinih kršćana i napadi na crkve u raznim dijelovima Indije”. Navode se primjeri nasilja nad kršćanima. Tako je u ožujku brutalno napadnut pastor Keshava od strane ekstremnih hindusa, napadnuta jedna crkva, spaljene svete knjige….

220316c

Iza kiše slijedi sunčano vrijeme

Opasnost od paljenja korova – Jutros je u slunjskom kraju oblačno, tmurno, okolna brda skriva magla. Ovo nas vrijeme podsjeća na jesen a ne proljeće. Pomalo pada sitna kiša, zapravo neka rosulja…Ipak, razvedrit će se i sinut će sunce. A upravo sučano vrijeme mnogi koriste za poljske radove. Jedna opasnost vreba posebno na starije osobe. Radi se o paljenju korova na njivama. Vatra se može lako oteti kontroli i evo problema. Tako je ovih dana kod Primišlja starija osoba (87 godina) dobila teške opekotine i preminula. Svako paljenje korova na njivama treba prijaviti vatrogascima. Jednostavno, oprezno s vatrom!

220316b

Jutros kiša, sive magle…

                                     †

Preminula je u 90. godini života MARIJA GRDIĆ iz Ruševice 7. Bit će pokopana u srijedu 23. ožujka u 15 sati u Cetingradu. Misa u župnoj crkvi pa odlazak na groblje. Za pokojnicom žale sinovi Milan, Zdravko…

Preminuo je u 87. godini života PETAR TRAVICA iz Tržića Prim. br. 57. Bit će pokopan na groblju u Primišlju 22.03.2016. u 14 sat /polazak iz kuće žalosti/. Za njim žali supruga, sinovi, snahe, unučad…