Slučaj Asie Bibi – Preminuli Tomo Golek i Mile Bosanac

6 stu

Asia Bibi, katolkinja u Pakistanu, majka petero djece, osuđena je na smrt zbog tobožnje blasfemije. Vrhovni sud je poništio presudu a onda su ekstremisti organizirali masovne demonstracije tražeći smrt nesretne žene. Vlada je popustila pred nasiljem ulice i ženi zabranila odlazak iz zemlje. Svjetska je javnost zgrožena nad takvim postupkom. U 2014. godini u ovoj zemlji registrirane su 1.400 optužbe zbog blasfemije od kojih 800 na račun muslimana. U 90% slučajeva radi se o lažnim optužbama zbog ljubomore, zavisti ili osvete. Kršćani, koji su manjina u ovoj islamskoj zemlji, izloženi su progonima jer ih svatko može optužiti zbog navodne blasfemije tj. povrede islamskih svetinja. 

Asia Bibi ostaje u zatvoru

Telefonsko dušobrižništvo – Telefonski pastoral Salzburg slavi ove godine 40 godina djelovanja. Ostvareno je više od 444.000 telefonskih poziva na broj 142 od početka rada od 1978. godine. Uključeno je 450 dobrovoljnih suradnika. Ove podatke iznosi voditelj Gerhard Darmann na tiskovnoj konferenciji. Četiri godine unatrag poziv je moguć dan i noć. Ovo je moguće zbog uključivanja časnih suradnika  koji su “srce telefonskog pastorala” – kaže Darmann. Ovu vijest donosimo s namjerom da potaknemo pojedince u Božjem narodu da stave svoje darove u službu Božjeg naroda ili apostolata među onima koji su na rubu. Ne treba očekivati odmah velike uspjehe. “Sitni vez” nekad je važniji od velikih pothvata. Nevolja je što neke pojedince uspjeh toliko opije da izgube poniznost te ih oholost odvoji od zajedništva crkve. Oni postanu središte a Božja riječ im je samo sredstvo za osobnu promociju.

Jutros je također maglovito ali relativno toplo u slunjskom kraju. Izgleda da će zima kasniti…

Tmurno ali relativno toplo u Slunju

Preporučujemo u molitve vlć. Milu Rajkovića koji bi ovih dana trebao biti podvrgnut operaciji srca. Ovaj dragi velečasni (župnik u Švici) živi duže vrijeme sa srčanim smetnjama. 

                                   †

Preminuo je u 85. godini života MILE BOSANAC iz Slunja, I.G. Kovačića 5. Pokopa u srijedu 07.11.2018. u 15 sati na slunjskom groblju. Za njim žali sin Nikica, sin Ivica s obitelji, snaha Maca

 Mile Bosanac (1933-2018)

 

Preminuo je u 88. godini života TOMO GOLEK iz Grabarske 115. Pokop u srijedu 07.11.2018. u 14 sati  na groblju u Cetingradu. Za njim žale supruga Milka, snahe Dragica i Nada, unučad i praunučad, rodbina