Bruxelles: teroristički napad u srcu Europe

22 ožu

Dvije su eksplozije jutros u 8 sati na aerodromu u Bruxellesu stvorile paniku i nevjericu. Pomno je odabran glavni grad EU, Brisel, srce Europe. Mrtvi, ranjeni…poruka je Europskoj Uniji da teroristi misle ozbiljno. Grad je paraliziran, vojska na ulicama, promet u prekidu zbog davanja prednosti kolima prve pomoći…Preživjela djevojka iz metroa (podzemne željeznice) svjedoči o dvjema eksplozijama iza kojih su ostali mrtvi i ranjeni.  Prema prvim vijestima 34 je mrtvih, oko stotinu ranjenih, neki teško i broj mrtvih raste.

Europu čekaju teške godine, godine nesigurnosti i terora. Masovno primanje svih mogućih migranata ima svoju cijenu. Među tolikim izbjeglicama umiješali su se teroristi koji imaju druge namjere. Oni su uočili ranjivost europskih zemalja, ranjivost europske demokracije. Naivnost je europske političke i kulturne elite u tome što vjeruje u dobre namjere migranata, bez selekcije, provjere, bez kontrole. Naivnost je u tome što drže da svi dijele europske vrijednosti. Međutim, mladi ljudi koji su u Europi našli kruh i krov nad glavom preziru europsku demokraciju, način života i žele nametnuti svoju samovolju i za to su spremni ginuti.  Teror ne može pobijediti ali čeka nas puno žrtava dok teror ne bude stavljen pod kontrolu.

Podsjetimo na terorističke napade: New York 11. rujna 2001., Madrid 11. ožujka 2004., London 7. srpnja 2005, Pariz il 13. studenog 2015.

FAMCRISTIONLINE_20160322104059528