IKA – 25 godina upornog rada – Nema traga o otetom svećeniku – Vjenčani Ana i Dragan

10 stu

IKA – 25 godina odgovornog rada – Pred 25 godina na današnji dan emitirana je prva vijest katoličke agencije IKA-e (Informativna katolička agencija). Ovaj srebreni jubilej prilika je da odamo priznanje ovoj agenciji koja je odigrala prevažnu ulogu u informiranju katoličke i svjetske javnosti. Urednici i novinari odradili su divovski posao u ovih četvrt stoljeća. Mnogi ne mogu zamisliti hrvatski medijski prostor bez IKA-e koja je svojom objektivnošću stekla ugled u medijskom prostoru. Dodajmo da je ovu agenciju ustanovila Hrvatska biskupska konferencija. Ne samo ova agencija nego općenito mediji s kršćanskim predznakom informiraju kako evanđelje živi u srcima ljudi, u zajednicama vjernika..Ne samo da time informiraju nego i formiraju odgovorno djelovanje u javnosti.

Zbunjuje nas ova jesen sunčanim danima i toplinom

Ni traga o otetom svećeniku – Nema nikakve pouzdane vijesti gdje se nalazi i koji se koraci poduzimaju za oslobađanje p. Gigi Maccali, otetog misionara u Africi, država Niger. Zahvaljujući nebrojenim osobama ne gasi se plamen molitve za njegovo oslobođenje. A 17. studenog navršit će se točno dva mjeseca od njegove otmice. Biskup Creme predvodit će 17. studenog molitvu u zajedništvu s njegovom subraćom iz Družbe afričkih misionara.

Jutros je u slunjskom kraju bilo maglovito ali se sunce počelo probijati i iza 10 sati bilo je sunčano. Posve je tiho i ovo nas vrijeme podsjeća više na proljeće nego kasnu jesen i zimu. Ova pčela snimljena danas na cvijetu govori više od riječi.

Ad limina apostolorum – Od 12. do 17. studenog biskupi crkve u Hrvata odlaze u službeni pohod Svetom Ocu papi Franji u Vatikan. Oni sv. Oca i kongregacije informiraju o svojim biskupijama. Oni iznose radosti i tuge naše crkve, nade i slabosti, našu izdržljivost u kušnjama ali i opasnosti koje se nadvijaju. Predsjednik HBK je zadarski nadbiskup Želimir Puljić . On je dao intervju za Hrvatski katolički radio uoči odlaska u Rim.

Večeras u 18 sati u slunjskoj crkvi vjenčani su Ana i Dragan iz Slunja. Vjenčani su im kumovi bili Stjepan i Snježana a vjenčao ih je župnik uz velik broj rodbine, prijatelja i znanaca.