Lički Osik: susret volontera župskih karitasa – Oteta volonterka Silvia Romano

24 stu

Danas je održan susret karitasovih volontera u Ličkom Osiku kod Gospića. U 10 sati okupilo se oko 40 volontera. Nakon molitve predavanje je održao preć. Richard Pavlić iz Senja na temu “Duhovnost karitasovih djelatnika i volontera”. Volonteri su duša karitasovog i evanđeoskog rada. Pročitali smo vijest ovih dana da je jedna mlada talijanska volonterka (Silvia Romano, 21) u Africi oteta i odvedena u nepoznato. Rekcije su na tu vijest u najmanju ruku čudne: što je trebala ići, mogla je ostati kod kuće, što je očekivala u Africi, mogla je raditi u svojoj zemlji…Tko bi pomogao potrebnima da nije “ludih” koji su takvi postali iz ljubavi prema Bogu i čovjeku. Po našim župama ima pojedinaca koji se uključe u dobrovoljni rad u svojoj zajednici.  Oni su pravi Božji blagoslov…Voditeljica biskupijskog karitasovog ureda Kata Matanić dala je izvješće o radu biskupijskog karitasa koji je također Božji blagoslov za mnoge prikraćene i potrebite diljem biskupije.

Dodajmo da caritas Gospićko-senjske biskupije osmu godinu za redom vlastitim sredstvima proizvodi lički krumpir. Tim krumpirom opskrbljuje caritasove kuhinje u Sisku, Rijeci i Kninu. Ovaj Caritas već 16. put sudjeluje u akciji Za tisuću radosti. U  nedjelju Caritasa svake godine daruje  po 2.500 kuna obiteljima koje su potrebite. Radi se o 10 obitelji.

Iz župe Slunj bili su prisutni Franjo Belković, Franjo Turkalj i Ivan Tolj…/Snimci: Franjo Belković/

Karitasovi volonteri u Ličko Osiku

Članica međunarodne kršćnske federacije volonterka Silvia Romano (21) kidnapirana (oteta) u Keniji (Afrika)

25 godina Hrvatskog Caritasa – Proslavljena 25. obljetnica Hrvatskog Caritasa danas u subotu 24. studenog u Velikoj dvorani Doma Hrvatske vojske “Zvonimir” u Zagrebu. Okupljenima su se obratili ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina i predsjednik Hrvatskog Caritasa varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, a u glazbenom dijelu programa sudjelovali su Zbor ‘Izvor’, Klapa ‘Sveti Juraj’ Hrvatske ratne mornarice i Kvartet Rucner.

Koliko je Hrvatski Karitas u ratu i miru učinio dobra znano je samo dobrom Bogu!